Ceremonie de premiere

SEAT Leon primește trofeul „Best Buy Car of Europe 2021”

08.10.2021
  • Ceremonia de premiere: Premiile Gala AUTOBEST găzduite la Barcelona
  • SEAT a câștigat acest premiu pentru a doua oară după 2017
  • Cel mai vândut model al mărcii impresionează un juriu format din 32 de membri din toată Europa

Unul dintre cele mai prestigioase premii auto din Europa a fost acordat producătorului spaniol de vehicule SEAT. SEAT Leon a primit trofeul pentru "Best Buy Car of Europe 2021" într-un cadru special din Barcelona.

Un cadru potrivit pentru o mare onoare

Premiul a fost acordat joi, 7 octombrie,  în cadrul unei gale organizate în venerabila clădire La Llotja de Mar din Barcelona. 150 de invitați din 34 de țări diferite au fost invitați când trofeele au fost prezentate câștigătorilor. Trofeele AUTOBEST își câștigă importanța, printre altele, din faptul că juriul de 32 de membri este format din unii dintre cei mai recunoscuți jurnaliști auto din toată Europa. Premiul onorează în special eforturile de a dezvolta vehicule extraordinare care să iasă din mulțimea de pe piață. Este a doua oară când SEAT primește acest premiu. SEAT Ateca a fost selectat în aceeași categorie în 2017.

"Câștigarea premiului AUTOBEST pentru" Best Buy Car of Europe 2021 "este cea mai mare recunoaștere posibilă pentru echipa care a fost implicată în lansarea noului SEAT Leon. Este un succes bazat pe o investiție de 1,1 miliarde de euro, care are ca scop să ducă mașina proiectată, dezvoltată și produsă în Barcelona la un nou nivel.", a declarat Wayne Griffiths, CEO SEAT SA și CEO al CUPRA. "Acest premiu ne oferă puterea de a privi viitorul cu încredere și, în același timp, de a consolida importanța modelului SEAT Leon pe piață. Aș dori să accept premiul în numele întregii echipe. Este o recunoaștere pentru munca grea a tuturor celor implicați și nu există un loc mai bun pentru aceasta decât La Llotja de Mar, unde mari artiști precum Gaudí, Miró și Picasso și-au demonstrat abilitățile. "

"Nu am putut să dorim mai mult pentru sărbătorirea a 20-a aniversare a galei AUTOBEST, probabil cel mai important eveniment media auto din Europa și din lume. SEAT Leon este AUTOBEST" Best Buy Car of Europe "- una dintre cele mai mari premii din industria auto. Am ales Barcelona și Spania pentru a găzdui evenimentul nostru istoric și suntem foarte fericiți că ne aflăm în La Llotja de Mar, un simbol al Barcelonei ", a declarat Dan Vardie, fondator și președinte al AUTOBEST. "Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest eveniment fantastic. Personal, aș dori să-i mulțumesc lui Wayne Griffiths pentru că s-a dovedit a fi cea mai bună gazdă pe care cineva ar putea să o ceară vreodată!"

Succesul SEAT Leon se reflectă și în cifre. Producătorul spaniol de vehicule a vândut peste 2,4 milioane de exemplare ale SEAT Leon de-a lungul tuturor generațiilor. Vehiculul compact a fost cel mai bine vândut model pe piața sa internă din 2014. SEAT Leon este unul dintre cele mai moderne vehicule din clasa sa, deoarece este cea mai bună rețea, cea mai dinamică și cea mai sigură generație de până acum.

Proiectat, dezvoltat și produs în Barcelona, acesta oferă un nivel performant de conectivitate. Datorită integrării celor mai recente sisteme de asistență pentru șofer disponibile, SEAT Leon este, de asemenea, unul dintre cele mai sigure din categoria sa. Acest lucru este confirmat de cele cinci stele pe care le-a primit în testele Euro NCAP din 2020.