Volkswagen Group și SEAT S.A. fac încă un pas pentru crearea unui centru de mobilitate electrică în Spania

13.07.2021
  • Volkswagen Group va aplica la Proiectul Strategic pentru Redresare și Transformare Economică (PERTE) anunțat de guvernul spaniol
  • Parte integrantă din proiectul Future: Fast Forward, Volkswagen Group dorește să-și construiască cea de-a treia fabrică de baterii în Spania
  • Realizarea proiectului Future: Fast Forward este strâns conectată cu proiectul PERTE și susținerea publică a investițiilor

Volkswagen Group intenționează să confere Spaniei un rol strategic important în cadrul plaurilor de electrificare globală. Așa cum a anunțat azi, în cadrul evenimentului Ziua noii strategii auto, în care compania și-a stabilit obiectivele până în 2030, Volkswagen Group și SEAT S.A. sunt dornice să colaboreze cu guvernul spaniol și vor aplica la Proiectul Strategic pentru Redresare și Transformare Economică (PERTE).

Parte integrantă din proiectul Future: Fast Forward, Volkswagen Group va depune toate eforturile pentru a construi o fabrică de baterii în Spania. După Suedia și Germania, Spania ar putea deveni a treia locație pentru una dintre cele șase gigafabrici din Europa. Mai mult decât atât, familia BEV de clasă mică ar putea fi produsă în Spania. Familia BEV de clasă mică va juca un rol cheie în democratizarea mobilității electrice în Europa, pentru că va face mobilitatea electrică nepoluantă accesibilă pentru mai mulți clienți.

CEO-ul SEAT și CUPRA, Wayne Griffiths, în timpul Conferinței anuale de presă din martie 2021, cu o schiță a autovehicului electric urban pe care compania îl va lansa în 2025

Herbert Diess, CEO Volkswagen Group: "Spania ar putea deveni un punct central al strategiei noastre privind vehiculele electrice. Suntem pregătiți să implementăm întregul lanț valoric de mobilitate electrică în această țară - producție de vehicule electrice, componente pentru mașini electrice și o nouă fabrică de baterii a Grupului. În funcție de cadrul general de lucru și de sprijinul public, din 2025, Familia BEV de clasă mică ar putea fi produsă în Spania."

Thomas Schmall, membru al Consiliului de Administrație al Volkswagen Group for Technology, CEO Volkswagen Group Components și Președinte al Consiliului Director al SEAT S.A.: "Facem progrese în ceea ce privește strategia pentru baterii și suntem dornici să construim gigafabrica numărul 3 în Spania. Poziția sa ar asigura aprovizionarea la standarde maxime de siguranță a producției de mașini electrice din Spania. La fel ca în cazul primelor două fabrici plănuite în Salzgitter și Skellefteå, ne propunem să construim această potențială gigafabrică cu un partener strategic. În etapa finală, la sfârșitul deceniului, fabrica ar putea avea o capacitate anuală de 40 gigawați oră."

Wayne Griffiths, CEO SEAT și CUPRA: "Sprijinim și sperăm să facem parte din proiectul PERTE anunțat de guvernul spaniol. Atingerea potențialului maxim al proiectului Future: Fast Forward necesită atât sprijin public, cât și investiții. Dorim să colaborăm cu guvernul spaniol, pentru a transforma țara într-un centru european al mobilității electrice, iar fabrica de producție de la Martorell într-o fabrică de vehicule electrice. Peninsula Iberică este un punct cheie în atingerea obiectivului de mobilitate ecologică în Europa până în 2050. Suntem pregătiți să transformăm industria auto spaniolă și să avem o contribuție importantă la decarbonizarea Europei de Sud-Est."

Volkswagen Group și SEAT S.A. fac încă un pas pentru crearea unui centru de mobilitate electrică în Spania

Future: Fast Forward - drumul spre electrificarea industriei auto spaniole

În martie anul trecut, la conferința de presă anuală pentru 2021, SEAT S.A. a prezentat un plan ambițios, denumit Future: Fast Forward, menit a fi un deschizător de drumuri pentru electrificarea industriei auto spaniole, cu fabricarea de vehicule electrice urbane în Spania, începând din 2025.

Din punct de vedere al volumului potențial, vehiculul electric urban poate fi un proiect considerabil. Ar reprezenta un pas important în privința sustenabilității și luptei împotriva schimbărilor climatice și ar putea deveni motorul transformării industriei auto spaniole. Acest segment, de 20-25.000 de euro, este esențial pentru a permite accesul pe scară largă la mobilitatea electrică și îndeplinirea obiectivelor Green Deal.

Future: Fast Forward va funcționa ca un generator de locuri de muncă, mai ales în rândul tinerilor. Proiectul include SEAT S.A., precum și centre tehnologice și companii mari, mici și mijlocii.