Carsten Isensee este noul Vicepreședinte Executiv responsabil pentru Finanțe al mărcii SEAT

30.05.2019
  • Din data de 1 iunie, Carsten Isensee va deveni membru în Consiliul Executiv SEAT, preluând locul lui Holger Kintscher, ce va fi responsabil de Finanțe și IT al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale începând cu aceeași dată
  • Întregul parcurs al carierei lui Isensee s-a desfăşurat în Grupul Volkswagen, iar el a avut până în prezent funcția de Vicepreședinte Executiv pentru Finanțe al Grupului Volkswagen China
  • El se alătură echipei SEAT cu provocarea de a consolida cifrele-record ale companiei și de a întări bazele financiare pentru proiectele viitoare

Carsten Isensee a fost numit noul Vicepreședinte Executiv responsabil pentru Finanțe la SEAT și își va începe exercitarea îndatoririlor de membru al Consiliul Executiv al companiei în data de 1 iunie 2019. El preia locul lui Holger Kintscher, ce va activa ca Șef al Departamentului pentru Finanțe și IT al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale începând cu acea dată. Întregul parcurs al carierei lui Isensee a evoluat în Grupul Volkswagen, iar până în prezent, el a avut funcția de Vicepreședinte Executiv pentru Finanțe al Grupului Volkswagen China.
 
Noul executiv se alătură SEAT cu scopul de a consolida profitul record și bugetul pentru investiții ale companiei și de a întări bazele financiare ale acesteia, pentru proiectele viitoare. În 2018, SEAT a obținut cele mai bune rezultate din istoria sa, cu un profit net de 294 milioane euro (+4,6% față de 2017) și o cifră de afaceri de 9,991 miliarde euro (+4,6%). În plus, compania a alocat anul trecut 1,223 miliarde euro (+27,1%) pentru investiții, cercetare și dezvoltare, ceea ce reprezintă cea mai ridicată sumă alocată vreodată în istoria sa.
 
Carsten Isensee, în vârstă de 59 de ani, este licențiat în Administrarea Afacerilor al Universității din Wilhelmshaven (Germania). S-a alăturat Grupului Volkswagen în 1987 și de atunci a deținut mai multe funcții în divizia financiară Volkswagen, atât la sediul central al Grupului din Germania, cât și în Slovacia, Africa de Sud, Brazilia și China. Din 2014 și până la data la care se alătură SEAT, a fost Vicepreședinte Executiv pentru Finanțe la Grupul Volkswagen China. De-a lungul carierei sale, a reprezentat compania în relațiile cu piața de capital și în negocierile cu acționari, parteneri, instituții publice, sindicate și organizații guvernamentale. De asemenea, el a implementat diferite programe de restructurare organizațională, iar în perioada în care a lucrat în China, s-a implicat și în proiectarea unor servicii inteligente pentru mobilitate și mediul digital.

"Suntem foarte încântați să ni se alăture la SEAT un executiv precum Carsten Isensee, cu o experiență atât de vastă în mediul financiar și global. Experiența sa internațională și cunoașterea amănunțită a Grupului ne vor oferi cu siguranță o perspectivă proaspătă, pentru a putea continua construirea fundației financiare solide, ale cărei baze au fost puse de către Holger Kintscher", a subliniat Președintele SEAT, Luca de Meo.

În schimb, Holger Kintscher se va transfera la Volkswagen Autovehicule Comerciale, un alt membru al Grupului, după aproape 10 ani în Consiliul Executiv SEAT. "Holger Kintscher a reprezentat unul din elementele fundamentale în evoluția SEAT din ultimii ani", a explicat de Meo. "Îi datorăm lui Holger și echipei sale mare parte din succesul SEAT. Nu doar că a contribuit la revenirea SEAT dar a lucrat și la crearea condițiilor necesare pentru ca aceasta să devină sustenabilă pentru anii ce vor veni".