Istorie
1990
Consolidarea legăturilor

Anii 1990

Volkswagen oferă noi posibilități. Uzina de la Martorell își deschide porțile și permite depășirea pragului de 10 milioane de autoturisme produse.

 

1990

Volkswagen preia 99,99% din acțiunile SEAT. Producția ajunge la opt milioane. Începe o nouă epocă.

1991

Inovația întâlnește progresul: SEAT Toledo, primul model dezvoltat sub tutela concernului Volkswagen, este prezentat în cadrul Barcelona Motor Show.

1992

Suntem partener și sponsor oficial al Jocurilor Olimpice XXV. SEAT pune la dispoziție o flotă de 2.000 de mașini și asigură mobilitatea.

1993

Apare SEAT Cordoba. Majestatea Sa, Regele Juan Carlos I, inaugurează festiv uzina de la Martorell, în care va fi produsă a doua generație a modelului Ibiza.

1995

Autoturismul cu numărul 10 milioane, un SEAT Toledo, este condus pentru prima dată de către Alteța Sa Regală, Prințul de Asturias.

1996

Anul Ibiza CUPRA. SEAT Ibiza Kit Car câștigă campionatul mondial de raliuri FIA și SEAT Alhambra își are debutul în Genf.

1997

SEAT prezintă pentru prima dată modelul Cordoba Vario și SEAT Arosa. SEAT Ibiza Kit Car triumfă din nou în campionatul mondial de raliuri FIA.

1998

SEAT Cordoba WRC ia startul în cadrul campionatului mondial de raliuri. În același an, noul SEAT Toledo încântă la Salonul Auto de la Paris.

1999

Identitate vizuală nouă: albastru și alb devin roșu și argintiu. SEAT Leon pornește la start cu un motor de 180 CP, cutie de viteze în șase trepte și tracțiune integrală.