Companiile de colectare certificate se vor asigura că mașina ta va fi reciclată în proporție de 95%.
Automobilul tău SEAT urmează să fie scos din uz? În calitate de producător, suntem conștienți de responsabilitățile noastre și vom colecta produsele noastre, odată ce au ajuns la finalul duratei lor de viață. Află mai multe despre procesul de reciclare aici, precum și despre condițiile legale pentru colectarea gratuită a autovehiculelor, bateriilor uzate și deșeurilor provenite din echipamente electrice și electronice.
Avem în vedere reciclarea încă din timpul procesului de proiectare Sustenabilitatea este o parte integrantă a întregului nostru lanț de procese, cu impact asupra proiectării produselor, producției și reciclării unui autovehicul. Măsurile contribuie la conservarea mediului, de exemplu, prin economisirea resurselor.
Măsuri implementate în timpul procesului de proiectare a autovehiculului Încă din faza de proiectare a unui model SEAT nou, ne asigurăm că autovehiculul poate fi reciclat în mod ecologic, odată ce ajunge la finalul duratei sale de viață.
Este timpul ca automobilul tău SEAT să fie reciclat și reutilizat? Nu trebuie decât să îl aduci la unul dintre centrele de colectare. Va fi reciclat, gratuit, în conformitate cu condițiile legale în vigoare.
Găsește un centru de colectare VSU aici.
Nu contează când a avut loc prima înmatriculare a automobilului tău SEAT: începând cu 1 ianuarie 2007 îl poți returna gratuit la unul dintre centru de colectare certificate. Următoarele condiții se aplică pentru o returnare gratuită:
Apoi, autovehiculul tău scos din uz este pregătit pentru reciclare. Componentele sau lichidele extrase sunt colectate separat și pot fi reutilizate, reciclate sau revalorificate.
După demontarea anumitor componente, acestea pot fi reintroduse imediat în circuitele de reciclare și revalorificare. Autovehiculul este compactat în presa pentru autovehicule și este pregătit astfel pentru tocător.
Restul caroseriei pregătite anterior este dezmembrat în tocător în bucăți de dimensiunea unui pumn și apoi separat în mai multe grupuri de materiale, printr-un sistem de sortare pe mai multe niveluri:
Deșeurile metalice reciclabile reprezintă 75% din întregul autovehicul:
Reziduurile de la tocare (deșeuri tocate de fracțiune ușoară și părțile nemetalice din deșeurile tocate de fracțiune grea) mai conțin materiale organice valoroase. În cadrul proceselor post-tocare, ca de ex. procesul Volkswagen-SiCon, reziduurile sunt mărunțite și mai mult și separate unele de altele, putând fi astfel reciclate: