Noul SEAT Ibiza: actualizat și pregătit să ofere mai multă sportivitate în segmentul modelelor ur...

Inapoi la Stiri si evenimente
15.04.2021

Noul SEAT Ibiza: actualizat și pregătit să ofere mai multă sportivitate în segmentul modelelor urbane

  • Aspectul exterior al modelului SEAT Ibiza este actualizat, acum cu faruri 100% LED în echiparea standard și numele modelului ștanțat cu litere de mână
  • SEAT creează un design interior revoluționar pentru binecunoscutul model Ibiza, prin îmbinarea unei teme de design modern, digital cu fantele de ventilație noi, iluminate și sistemele multimedia cu ecran mai mare, separat
  • Noul SEAT Ibiza dispune acum de o conectivitate îmbunătățită, cu ajutorul SEAT CONNECT, accesului wireless la CarPlay și Android Auto, precum și sistemului de comandă vocală "Hola Hola"
  • Modelul compact de oraș include sisteme noi de asistență pentru șofer, cum ar fi asistența pentru deplasare și asistența pentru unghiul mort, care îmbunătățesc siguranța și controlul în timpul deplasării
  • Noul SEAT Ibiza va fi disponibil cu motorizări diferite, între 80 CP și 150 CP, alimentate cu benzină

SEAT actualizează modelul Ibiza, cu un aspect exterior modernizat, un interior revoluționar și noi sisteme de conectivitate și de asistență pentru șofer.

Încă de la lansarea pe piață, în 1984, SEAT Ibiza a fost un model important în gama mărcii, iar după 37 de ani, 5 generații și aproape 6 milioane de exemplare vândute, este modelul SEAT cu cel mai mare succes de piață. A cincea generație îmbunătățită dorește să păstreze această tradiție de succes, ca model important în segmentul său, în Europa.

"SEAT Ibiza este celebru în industria auto și unul dintre modelele importante ale mărcii", a spus Wayne Griffiths, președintele SEAT și CUPRA. "Modificările exterioare și interiorul revoluționar al celei de-a cincea generații actualizate, alături de noile echipamente de conectivitate și siguranță permit modelului continuarea poveștii de succes."

La nivel mondial, digitalizarea s-a dezvoltat tot mai mult, iar SEAT Ibiza se alătură acestei tendințe, cu intuitivitate, funcționalitate și calitate îmbunătățite în interior, datorită unei teme de design îmbunătățite, tehnologiei de conectivitate mai complexe și materialelor noi, mai elegante.

Alături de acestea putem adăuga utilizarea tehnologiei de iluminare pentru a îmbunătăți ambianța în habitaclu și echiparea cu cele mai noi ecrane pentru sistemului multimedia, în vederea consolidării personalității modelului.

Sub capotă, noul SEAT Ibiza va oferi motorizări diferite, cu puteri cuprinse între 80 CP și 150 CP, alimentate cu benzină și cuplate la transmisii manuale sau DSG cu ambreiaj dublu.

De asemenea, SEAT Ibiza este echipat cu noi sisteme de asistență pentru șofer, care îmbunătățesc confortul șoferului în timpul deplasării.

Proiectat, dezvoltat și fabricat la Barcelona, la sediul SEAT de la Martorell, noul SEAT Ibiza va fi lansat în producție în trimestrul al treilea al acestui an.

**PRINCIPALELE MODIFICĂRI

**

**EXTERIOR ACTUALIZAT **Noul SEAT Ibiza are un design exterior actualizat, care sporește personalitatea deja pregnantă a modelului: integrează standard tehnologia 100% LED, oferind o vizibilitate mai bună și un consum mai redus de energie. Jantele din aliaj cu design nou împrospătează aspectul, iar denumirea modelului cu litere de mână în spate și sigla SEAT nouă cu finisaj cromat în 2 nuanțe conferă modelului o notă de eleganță.

**INTERIOR REVOLUȚIONAR **În interior, modelul SEAT Ibiza actualizat prezintă o evoluție importantă a designului, comparativ cu varianta anterioară. O planșă de bord moale, complet nouă, cu sisteme multimedia mai mari, complet noi și separate, amplasate acum într-o poziție ridicată, pentru a îmbunătăți ergonomia - precum și un volan multifuncțional nou, proiectat ergonomic și îmbrăcat în piele Nappa pun în evidență noutatea interiorului și revigorează habitaclul cu o personalitate mai pregnantă. Caracterul este îmbunătățit și mai mult cu utilizarea tehnologiei de iluminare și fantele de ventilație iluminate, cu un design actualizat.

**CONECTAT LA VIAȚA MODERNĂ **SEAT Ibiza este echipat cu un sistem de conectivitate complet, disponibil atât de la bordul vehiculului, cât și din exterior: Acesta include în habitaclu sistemul Wireless Full Link, care permite utilizarea Android Auto și CarPlay; conectivitatea din exterior este îmbunătățită cu SEAT CONNECT. Utilizatorii pot interacționa cu noile sisteme multimedia cu ecran de 8,25" și 9,2'' utilizând comanda vocală, prin fraza de activare "Hola Hola".

**MAI SIGUR CA NICIODATĂ **Noile sisteme de asistență pentru șofer precum asistența pentru deplasare asigură condusul semiautonom la orice viteză de deplasare. Iar cu asistență pentru unghiul mort și păstrarea benzii, recunoaștere semne de circulație și asistență pentru faza lungă, SEAT Ibiza este echipat cu ultimele sisteme de siguranță.

**MOTORIZĂRI: BENZINĂ **SEAT Ibiza restilizat va fi disponibil cu motorizări diferite, între 80 CP și 150 CP, alimentate cu benzină.

POVESTEA DE SUCCES ****De la lansarea sa în 1984, SEAT Ibiza s-a vândut foarte bine și și-a consolidat poziția în gama de modele a mărcii. Aproape șase milioane de vehicule au părăsit linia de asamblare, iar a cincea generație restilizată este pregătită pentru a crește și mai mult această cifră.

**CREAT LA BARCELONA **Varianta actualizată a modelului SEAT Ibiza este creată 100% la Barcelona: proiectat, dezvoltat și fabricat la Barcelona, în fabrica de la Martorell.

**Design exterior **Seat Ibiza este binecunoscut pentru designul specific și tineresc, definit de proporții perfecte. În momentul lansării vor putea fi remarcate elemente subtile de design exterior, care îmbunătățesc personalitatea deja pregnantă a modelului, pentru toate nivelurile de echipare (Reference, Style, Xcellence și FR).

Tehnologia de iluminare este o parte importantă a esteticii exterioare a oricărui vehicul, iar SEAT Ibiza integrează acum tehnologia 100% LED în echiparea standard - Eco-LED și opțiunea de upgrade la Full LED - oferind o vizibilitate îmbunătățită și un consum mai redus de energie.

Profilul lateral al modelului SEAT Ibiza păstrează consolele scurte, cu roțile împinse în cele 4 colțuri, oferind o stabilitate extraordinară, ce evidențiază dinamica și sportivitatea vehiculului. Elementele vizuale sunt evidențiate și mai mult de posibilitatea de echipare cu 3 tipuri noi de jante din aliaj ușor - două de 17" și una de 18", disponibilă opțional.

Un alt aspect nou al modelului SEAT Ibiza restilizat este includerea denumirii modelului cu litere de mână ștanțate. O schimbare de efect, care permite corelarea modelului urban cu temele de design SEAT.

Iar noua siglă SEAT are finisaj cromat în două nuanțe - mat în partea din față și lucios pe laterale - atât în față, cât și în spate, pentru a da vehiculului o notă de eleganță.

Aceste modificări rafinate sunt evidențiate de gama de culori disponibile; clienții pot alege între nouă culori exterioare, dintre care două noi: Sapphire Blue și Asphalt Blue.

**Design interior **Interiorul modelului SEAT Ibiza reprezintă o revoluție în materie de design. Materialele, tehnologia și sistemele de iluminare noi îmbunătățesc caracterul dinamic, cu un nivel mai bun al calități percepute.

Noul ecran central separat al sistemului multimedia este un exemplu clar al acestei abordări noi în privința interiorului. Ecranul a crescut în medie cu mai mut de 20%, comparativ cu varianta anterioară - ecranul standard este acum de 8,25", iar cel opțional de 9,2". În plus, poziția înălțată în habitaclu - în câmpul vizual al șoferului - îmbunătățește ergonomia și îl face mai sigur și mai practic. Dacă la toate acestea adăugăm sistemul Digital Cockpit de 10,25", interiorul noului Ibiza este complet digital.

Îmbunătățirile au fost realizate în concordanță cu asamblarea, finisarea și calitatea habitaclului; de menționat este planșa de bord din material moale, complet nouă, care alături de noul și ergonomicul volan multifuncțional îmbrăcat în piele Nappa (disponibil opțional pentru nivelul de echipare Style și standard pentru Xcellence FR) oferă un nivel crescut de rafinament. De asemenea, tapițeria nouă conferă habitaclului un plus de calitate.

Utilizarea tehnologiei de iluminare sporește personalitatea interiorului modelului SEAT Ibiza. Fantele de ventilație reproiectate de pe partea șoferului și pasagerului dispun de ramă iluminată cu LED-uri (pentru FR și Xcellence), care își schimbă culoarea în funcție de nivelul de echipare, Daring Red pentru echiparea FR, Burgundy pentru echiparea Xcellence și Honey pentru echipările Style și Reference. Acestea permit adaptarea habitaclului la profilul clientului.

Volumul total al portbagajului rămâne de 355 de litri, fiind unul dintre cele mai mari la această clasă, iar accesarea acestuia este mai ușoară, deoarece marginea de încărcare este destul de joasă, o dovadă în plus a faptului că SEAT știe să îmbine designul și funcționalitatea.

Conectivitate Lumea se digitalizează tot mai mult, iar SEAT Ibiza actualizat este pregătit să se integreze, fiind acum complet conectat, cu sistem de conectare la bord (funcții și servicii online; Full Link cu acces wireless la Android Auto și CarPlay) și conectivitate din exterior, cu SEAT CONNECT.

Prin integrarea sistemului wireless Full Link, clienții pot avea acces la internet indiferent de dispozitivul utilizat, prin intermediul Apple CarPlay sau Android Auto. Acesta simplifică procesul de accesare a listelor de contacte, muzicii și sistemelor de navigație, acestea fiind disponibile și accesibile într-un mod controlat, intuitiv și sigur, care nu distrage atenția șoferiilor de la drum, cu ajutorul sistemului multimedia sau butoanelor de comandă de pe volan.

Sistemul multimedia oferă o calitate și mai bună a audiției și permite accesarea conținutului online prin simpla apăsare a unui buton - sau cu ajutorul comenzilor vocale - indiferent dacă este vorba despre informații din trafic, parcare, stații de alimentare sau radio și media online.

Recunoașterea naturală a vocii permite utilizarea sigură și ușoară a tehnologiei; sistemul se activează dacă spuneți "Hola Hola", la fel ca asistenții de la domiciliu pentru aparatele electrocasnice, pe care toată lumea îi utilizează. Comanda vocală îi permite utilizatorului să interacționeze cu sistemul multimedia utilizând comenzi naturale, apelând la corecții și la comenzile anterioare. Astfel, este mai rapid și mai ușor să găsiți informații despre navigație sau să căutați muzică.

Iar cu două porturi USB tip C în partea din față a habitaclului, conectarea și încărcarea dispozitivelor este extrem de simplă.

Noul SEAT Ibiza integrează și SEAT CONNECT cu eSIM încorporat, ce asigură acces la serviciul eCall, care permite contactarea directă a serviciilor de urgență în caz de accident, îmbunătățind siguranța vehiculului. Sistemul permite nu numai efectuarea unui apel de urgență (manual sau automat), dar și transmiterea de date importante către serviciile de urgență, cum ar fi poziția vehiculului, tipul motorului, culoarea exterioară sau numărul de pasageri, pentru a asigura o asistență îmbunătățită.

În plus, cartela eSIM încorporată oferă și posibilitatea de conectare a serviciilor SEAT cu ajutorul butonului "apel privat"; acest asistent oferă șoferului posibilitatea de contactare a serviciilor SEAT în limba maternă, indiferent de locație. SEAT CONNECT va fi oferit gratuit timp de un an, indiferent de versiunea sau nivelul de echipare selectat de client.

În plus, include aplicația SEAT CONNECT, care oferă o gamă nelimitată de opțiuni, cu serviciile cu accesare de la distanță. Aplicația poate fi descărcată pe dispozitivul inteligent și permite comanda de la distanță a unui număr mare de funcții și maximizarea experienței la bord, chiar și atunci când nu vă aflați la volan.

Utilizatorii pot accesa de la distanță datele vehiculului: datele despre condus, poziția de parcare, starea vehiculului, inclusiv a ușilor și luminilor, setarea avertizărilor privind viteza, pentru a fi avertizat dacă o persoană care utilizează vehiculul conduce prea repede, zona și alertele antifurt, deschiderea și închiderea ușilor cu ajutorul serviciului de încuiere și descuiere de la distanță sau puteți activa de la distanță claxonul și semnalizatoarele, pentru a găsi mai ușor vehiculul.

**Siguranță și confort **Noul SEAT Ibiza integrează o gamă de sisteme noi de asistență pentru șofer, care îi permit să fie mai sigur ca niciodată.

Pornind de la gama completă de sisteme deja disponibile, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), asistența la înaintare și recunoașterea oboselii, modelul actualizat îmbină acum unele dintre cele mai avansate sisteme de asistență pentru șofer.

Asistența pentru deplasare permite condusul semiautonom la orice viteză, asigurându-se că viteza vehiculului este adaptată la condițiile de trafic. La aceasta se adaugă asistența pentru păstrarea benzii, care permite centrarea vehiculului pe banda de deplasare și recunoașterea semnelor de circulație, pentru ca viteza vehiculului să poată fi adaptată întotdeauna la limita pentru drumul respectiv, astfel încât SEAT Ibiza să devină un vehicul și mai sigur.

Și nu doar atât. Modelul restilizat este echipat și cu asistență pentru unghiul mort, care ajută la schimbarea benzii de deplasare. Senzorii radar din față și din spate monitorizează unghiurile moarte pe o distanță de până la 70 de metri de vehicul, permițând șoferului să știe dacă în apropiere se află un vehicul, de exemplu atunci când dorește să schimbe banda de deplasare.

Iar lista de tehnologii avansate care echipează modelul SEAT Ibiza este completată de asistența pentru faza lungă. Când se lasă seara, sistemul detectează vehiculele din fața modelului Ibiza și comută între faza lungă și faza scurtă, în funcție de situație.

**Motorizări **Alimentate cu benzină, definesc personalitatea modelului SEAT Ibiza, oferind eficiență și performanțe dinamice.

Sub capota noului SEAT Ibiza se află una din cele una dintre motorizarile pe benzină, cu puteri cuprinse între 80 CP (59 kW) și 150 CP (110 kW), cuplată la transmisii manuale sau DSG, cu ambreiaj dublu.

Tehnologia cu injecție directă este utilizată extensiv pentru restul motorizărilor din gamă, care include trei variante 1,0 EcoTSI și o variantă mai mare 1,5 EcoTSI.

Motorizarea 1,0 TSI de 95 CP (70 kW), cuplată la o transmisie manuală cu cinci trepte, dezvoltă un cuplu de 175 Nm. Cea mai performantă variantă cu trei cilindri dezvoltă 110 CP (81 kW)/200 Nm și este cuplată la o transmisie manuală cu șase trepte sau DSG cu ambreiaj dublu și șapte trepte.

Cea mai performantă variantă din gamă este cea cu patru cilindri 1,5 EcoTSI. Cu o putere de 150 CP (110 kW)/250 Nm, îmbină performanțele sportive și eficiența.