Colectarea și reciclarea echipamentelor electrice și electronice uzate

Odată ce ajung la finalul duratei lor de viață, dispozitivele electrice și electronice uzate trebuie eliminate și reciclate în mod profesionist. Atunci când este vorba despre eliminare, nu numai producătorii și distribuitorii au anumite obligații legale, ci și tu, consumatorul final. Prin returnarea adecvată a echipamentelor tale, vei contribui la protecția mediului și la conservarea resurselor.

Returnarea

Nu doar organismele locale de gestionare a deșeurilor oferă un serviciu simplu și gratuit de returnare pentru echipamentele tale electrice uzate, ci și furnizorii acestui tip de dispozitive și companiile de vânzări online. Poți returna dispozitivul tău electric uzat în orice locație comercială/depozit mai mare de 400 m², care oferă echipamente electrice și electronice. Această prevedere se aplică tuturor dispozitivelor cu o dimensiune laterală maximă de 25 cm. Aceeași prevedere se aplică și dispozitivelor mai mari, cu condiția să achiziționezi un dispozitiv similar nou la returnarea celui vechi. Ține cont de semnalizările și informațiile disponibile la furnizor, compania de vânzări online sau autoritatea ta de gestionare a deșeurilor. Adresele centrelor oficiale pentru returnarea gratuită a echipamentelor electrice uzate sunt disponibile la administrația ta locală.

Pregătirea

Dispozitivele electrice și electronice sunt etichetate cu un coș de gunoi barat. Acest simbol indică faptul că dispozitivul electric uzat trebuie supus unei procesări profesionale și nu poate fi eliminat împreună cu deșeurile nereciclabile.

Pentru a returna un dispozitiv electric uzat, acesta nu trebuie să mai conțină baterii sau acumulatori uzați. În calitate de consumator final, ești obligat să le demontezi în prealabil.

Împiedică generarea de deșeuri și continuă să utilizezi unele echipamente electrice și electronice în afara autovehiculului, cum ar fi SEAT Cool and Warm Box. Ești responsabil personal pentru ștergerea oricăror date personale stocate în dispozitivul electric uzat.