Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă şi continuă
PIESELE ORIGINALE SEAT

Calitatea face diferența.

Avantajele tale

Know-How-ul nostru este siguranța ta

 

Nu face niciun compromis în ceea ce privește mobilitatea și profită de sistemul nostru excelent de furnizare de piese.

Dacă o piesă necesară menținerii automobilului în stare de funcționare nu se află în stoc la o anumită locație, verificăm disponibilitatea acesteia în rețeaua internațională și indiferent de locul în care se află piesa, o livrăm cât mai rapid posibil. Astfel, Piesele Originale SEAT sunt mereu disponibile la timpul și la locul potrivit, ceea ce elimină timpii de așteptare mari și reduce la minimum perioada în care automobilul tău staționează în service.

Amortizoarele

Pot răspunde cu uşurinţă gamei mari de sarcini la care este supus sistemul de suspensie şi, în acelaşi timp, asigură cea mai bună stabilitate în viraje şi o manevrabilitate sigură a direcţiei, cum ar fi în timpul abordării unor viraje la viteză mare.

 

Menţin automobilul pe traiectorie, în special în timpul frânărilor de urgenţă, oferind astfel  un contact mai bun cu solul - chiar şi atunci când automobilul este încărcat la maximum, are numărul maxim de pasageri sau are o remorcă.

 

Sunt proiectate pentru fiecare model SEAT în parte. Funcţionează optim doar în combinaţie cu toată gama de componente de suspensie, inclusiv frâne şi sisteme de asistenţă a şoferului, destinate siguranţei

Bateriile

Furnizează în mod constant energia necesară motorului şi altor sisteme electrice, chiar şi în condiţii climatice extreme.

Oferă garanţia pornirii la rece pe timp de iarnă până la temperatura de -25 °C şi sunt fiabile chiar şi în timpul verilor foarte calde, graţie consumului minim de apă.

Nu necesită deloc întreţinere.

Au o rată scăzută de auto-descărcare pe întreaga durată de funcţionare.

 

Becurile

Sunt adaptate, într-o manieră perfect echilibrată, la toate componentele sistemului de iluminare.

Păstrează un nivel constant de iluminare, conform standardelor ECE, până cu puţin timp înainte de sfârşitul duratei lor de viaţă. Prin comparaţie, becurile ieftine se îmbâcsesc adesea cu particule de carbon, ceea ce le scade în mod constant nivelul de iluminare.

Sunt disponibile la calitate standard şi, în multe cazuri, atât în versiuni LongLife (durată mare de funcţionare) cât şi SuperLongLife (durată extinsă de funcţionare). Automobilele SEAT au, în general, în echiparea standard, becuri de tip LongLife.

Bujiile

Sunt proiectate pentru fiecare tip de motor în parte şi sunt fiabile, permiţând motorului să furnizeze performanţe maxime. 

Au un grad mare de rezistenţă la coroziune şi la formarea depozitelor.

Asigură scântei stabile, graţie electrozilor atent proiectaţi, şi permit arderea completă a amestecului combustibil prin propagarea rapidă a flăcării.

Au un necesar redus de curent pentru aprindere, datorită uzurii reduse a electrodului. Acest lucru are ca efect o fiabilitate mai mare între intervalele de schimb.

Componentele de caroserie

Sunt create în timpul fazei de dezvoltare a fiecărui model în parte şi, de aceea, au întotdeauna dimensiuni exacte şi se potrivesc perfect.

Beneficiază de un design optimizat, care include diferite materiale, pentru a menţine în aceiaşi parametri greutatea originală a autovehiculului, aerodinamica acestuia, precum şi aspectele legate de siguranţa pasivă.

În caz de reparaţii, păstrează designul original al automobilului.

Filtre de aer

Se potrivesc perfect fiecărui tip de motor SEAT. Contribuie la crearea unui amestec aer-carburant fără niciun fel de particule solide şi precis măsurat, astfel încât motorul să poată opera la capacitate optimă.

Filtrează eficient particule de praf de toate mărimile, simultan asigurând un volum de aer precis determinat în sistemul de admisie.

Amortizează zgomotele apărute în galeria de admisie a automobilului dumneavoastră SEAT.

Curelele de distribuție

Sunt confecţionate din fibre de sticlă şi sintetice de înaltă rezistenţă. Au un strat rezistent la uzură şi pot face faţă rigorilor unei utilizări dure, frecvente şi într-o gamă variată de condiţii.

Fac posibilă păstrarea, în orice moment, a reglajelor precise ale motorului.

Sunt extrem de rezistente la căldură şi umezeală şi pot suporta fluctuaţii de temperatură, care variază între frigul polar şi căldura mistuitoare a motorului.

Filtrele de praf și polen

Ştiaţi că?

•   Filtrul de praf şi polen reduce pătrunderea polenului şi a prafului fin în interiorul autovehiculului? O persoană care strănută la o viteză de 

50 km/h, conduce pe o distanţă de 13 metri fără să vadă nimic.

•   Conform Clubului Automobilistic din Germania (AvD), fiecare al patrulea accident este provocat din cauza unor persoane care suferă de alergii? (Sursa: www.avd.de)

•   Dacă filtrul este colmatat, creşte concentraţia de praf, calamină şi microorganisme în aerul din interiorul maşinii? Astfel, creşte gradul de oboseală şi ca urmare se diminuează capacitatea de concentrare la condus.

•   Dacă particulele de murdărie intră în sistemul de climatizare din cauza unui filtru "plin", acestea influenţează negativ funcţionarea sistemului? Astfel, pot să apară mirosuri neplăcute.

•   Dacă filtrul este colmatat, scad performanţele ventilaţiei şi, ca urmare, geamurile se aburesc mai repede?

•    Asociaţia Germană pentru Alergii şi Astm recomandă înlocuirea anuală a filtrului de polen? (Sursa: www.daab.de)

 

Filtrele de Praf şi Polen Originale…

...  asigură reţinerea eficientă a particulelor dăunătoare care sunt transportate în aer.

...  sunt realizate din două straturi. Primul filtru filtrează particule mari de praf şi calamină. Cel de-al doilea strat îndepărtează un număr mare de spori de ciuperci şi polenul, care pot să afecteze plămânii

...  cu strat suplimentar de microfiltru de cărbune activ, reduc mirosurile şi fixează agenţii dăunători gazoşi. Ozonul este astfel transformat aproape în totalitate în oxigen. În plus, filtrele noi asigură vizibilitatea mai bună datorită faptului că geamurile se  aburesc mai puţin.

...  asigură suficient aer proaspăt în interiorul maşinii şi protejează nu doar persoanele alergice de efectele negative ale polenului. 

...  reduc simptomele alergiilor, ca de exemplu lăcrimarea ochilor şi accesele de strănut în timpul condusului, sporind astfel siguranţa în trafic. 

...  opresc peste 99 % din cele circa 3.000 de granule de polen, aceasta fiind concentraţia de polen care se găseşte într-un metru cub de aer în timpul sezonului de vârf.

Descopera gama de piese originale

NOU Filtrele antialergice

... Captează și neutralizează alergenii.

... Filtrează substanțele toxice.

... Previn formarea mirosurilor neplăcute.

Filtrele de ulei

Graţie construcţiei robuste, oferă un grad mare de rezistenţă, chiar şi atunci când uleiul are o vâscozitate mare, cum se întâmplă în timpul pornirilor la rece sau atunci când temperatura exterioară este scăzută.

Carcasele rezistente la presiune şi coroziune le permit să reziste la sarcini de vârf, de până la 20 de bari.

Nu lasă nimic să treacă de ele. Sunt echipate cu materiale de etanşare de înaltă calitate şi conectori care se potrivesc exact.

Filtrele de motorină

Ştiaţi că?

   Pentru ca motoarele să funcţioneze corespunzător trebuie să fie alimentate cu aer perfect curat? Particulele de mizerie uzează motorul şi reduc performanţele acestuia.

   În Germania, de exemplu, până la 7% din combustibilul Diesel convenţional conţine aditivi Biodiesel? Combustibilul Biodiesel este higroscopic, adică absoarbe umiditatea din atmosferă? Ca urmare, va creşte conţinutul de apă din combustibil şi astfel creşte şi riscul de coroziune şi de apariţie a microorganismelor în interiorul motorului. Pentru a evita acest lucru, filtrul de motorină trebuie confecționat      dintr-un material hidrofob.

   Ca urmare a tehnologiilor folosite la construcţia motoarelor, filtrele trebuie să reziste la presiuni din ce în ce mai mari?

   Filtrele de combustibil au intervale de schimb regulate, ce variază atât în funcţie de modelul automobilului, cât şi de calitatea combustibilului utilizat?

 

Filtrele Originale de motorină…

... reţin atât particulele minerale, cât şi pe cele organice, pentru a proteja sistemul de injecţie împotriva deteriorării şi a asigura puterea optimă a motorului. 

... au un mediu de filtrare deosebit de fin şi pot absorbi o cantitate mare de murdărie, opunând în acelaşi timp o rezistenţă mică la trecere.

... reţin chiar şi cele mai mici impurităţi cu diametre între 5 şi 15 microni, mult mai mici decât grosimea unui fir de păr (70 microni).

... sunt foarte rezistente din punct de vedere mecanic, datorită unui tub integrat în interior, ce menţine o presiune de până la 5 bar.

... împiedică formarea cristalelor de parafină şi astfel nu se vor înfunda şi nu vor forma o peliculă de ceară în timpul iernii.

... au un interval de schimb lung.

Piesele originale

 Ştiaţi că?

• Multe dintre componentele mecanice şi electrice ale unui automobil sunt utilizate intens? Componentele mecanice, mai ales, sunt supuse unei uzuri normale. Atunci când acestea trebuie înlocuite, se recomandă utilizarea unor piese de calitate, pentru a păstra confortul, siguranţa şi valoarea maşinii.

• Un automobil conţine aproximativ 10.000 piese? Toate acestea sunt Piese Originale, bineînţeles. 

• Piesele Originale sunt stocate într-un depozit central? 

• Piesele de schimb cele mai uzuale se găsesc, de asemenea, şi în depozite-satelit din întreaga lume, pentru a asigura livrarea rapidă a acestora în cadrul reţelei globale de dealeri autorizaţi?

• Piesele necesare pentru menţinerea automobilelor în funcţiune sunt disponibile 15 ani de la scoaterea unui model din producţie? 

 

Piesele originale…

... sunt proiectate odată cu automobilul şi se potrivesc perfect fiecărui model.

... respectă cele mai recente standarde tehnice. Acestea ţin pasul cu procesul de fabricaţie al automobilelor de serie.

... sunt fiabile şi au o calitate ridicată.

... sunt compatibile cu toate materialele folosite. Astfel, nu se deteriorează vopseaua sau obiectele din plastic sau cauciuc, iar metalele nu se corodează.

... se potrivesc perfect şi astfel asigură timpi de reparaţie reduşi.

... menţin valoarea automobilului.

... au o durată de utilizare foarte mare. Acestea oferă un raport calitate-preţ foarte bun, dacă raportăm costurile totale de întreţinere la durata de viaţă a automobilului.

Descopera gama de piese originale

Piesele de caroserie

 Ştiaţi că?

• Piesele pentru caroserie sunt mai mult decât simple elemente de design, menite să definească forma autovehiculului? Ele sunt componente cu o construcţie elaborată, care îndeplinesc multe funcţii, cea mai importantă dintre acestea fiind asigurarea siguranţei pasagerilor din autovehicul, dar  

şi a celorlalţi participanţi la trafic. 

• Cu cât caroseria unui automobil se torsionează şi se deformează mai puţin pe drumurile denivelate sau în timpul abordării cu viteză mare a virajelor, cu atât este mai mare rigiditatea torsională a automobilului respectiv, şi cu atât este mai sigur în manevrare? 

• Împreună cu centurile de siguranţă şi airbagurile, celula de siguranţă, rezistentă la deformare, care înconjoară compartimentul pasagerilor, şi zonele de deformare din faţă şi spate sunt printre elementele cheie din lista de sisteme pasive de siguranţă a unui autovehicul? Toate acestea oferă pasagerilor un nivel crescut de siguranță, reducând efectele energiilor de impact din timpul unui accident. 

• Un nivel aerodinamic bun reduce rezistenţa la vânt, consumul de carburant fiind astfel micşorat? În acelaşi timp, masa redusă a automobilului contribuie de asemenea la reducerea consumului. Ambele proprietăţi sunt influenţate substanţial de caroseria autovehiculului. 

• Schimbările comportamentului la deformare, cauzate de utilizarea unor componente care nu sunt originale, pot pune în pericol atât pasagerii cât şi alţi participanţi la trafic?  

• Utilizarea de componente care nu sunt originale, care nu se îmbină corect, poate duce la lucrări costisitoare de reparaţie? 

 

Piesele originale pentru caroserie…

... sunt create în timpul fazei de proiectare a fiecărui model în parte şi, de aceea, au întotdeauna dimensiuni exacte şi se potrivesc perfect.
... beneficiază de un design optimizat, care include diferite materiale, pentru a menţine în aceiaşi parametri greutatea originală a autovehiculului,
aerodinamica acestuia, precum şi aspectele legate de siguranţa pasivă.
... în caz de reparaţii, păstrează designul original al automobilului.
... oferă un grad mare de rigiditate caroseriei atunci când sunt utilizate în combinaţie exclusivă cu alte componente de acelaşi fel, asigurând astfel
siguranţă, confort şi rezistenţă.
... atunci când sunt utilizate în combinaţie cu materiale de vopsit originale, păstrează garanţia la perforare prin coroziune.
... oferă protecţie eficientă la coroziune şi rezistenţă în timp, datorită diverselor straturi de protecţie şi a unor substanţe atent aplicate, pentru
sigilarea îmbinărilor.
... sunt uşor de instalat, într-o perioadă scurtă de timp, reducând astfel costurile de reparaţie.

 

Descopera gama de piese originale

Lichidul de frână

 Ştiaţi că?

•   Atunci când frânaţi, lichidul de frână este presurizat? Această presiune exercitată asupra lichidului de frână transmite forţa din pedală la frâne. De aceea, este important ca fluidul să poată să reziste compresiei şi să-şi păstreze această capacitate la temperaturi foarte ridicate. 

•    Lichidul nu trebuie să îngheţe sau să devină vâscos la temperaturi sub zero grade, nici nu trebuie să fiarbă, la cald, sau atunci când este supus unei sarcini? 

•    Lichidul de frână nu trebuie să atace garniturile sau să corodeze ţevile din metal sau cilindrii, deoarece acest lucru ar duce la formarea găurilor, prin care lichidul ar putea curge? 

•    Lichidul de frână absoarbe apa din aer, prevenind astfel formarea picăturilor de apă care măresc riscul de coroziune

•    Lichidul de frână trebuie înlocuit cu unul de aceeaşi calitate şi la intervalele specificate? Nerespectarea acestei cerinţe poate duce la reacţii întârziate ale sistemului de frânare - şi chiar la defectarea completă a acestuia.

 

Lichidul de frână Original

... curge liber la temperaturi situate de la punctul de îngheţ şi până la -40°C, îmbunătăţind performanţele sistemului de frânare în acest interval de temperaturi.

... datorită vâscozităţii scăzute, la temperaturi reduse, determină reacţii mai rapide ale Programului Electronic de Stabilitate (ESP), crescând astfel semnificativ stabilitatea în viraje şi nivelul de siguranţă. 

... are un punct de fierbere mai mare cu 10°C decât lichidul de frână clasic (DOT 4*). Se asigură astfel o siguranţă operaţională mai mare, cu un conţinut de apă mai mare, şi în condiţii de sarcină termică mărită.

... poate fi utilizat fără probleme, chiar şi pentru modelele mai vechi, care vor beneficia şi ele de avantajele sale. 

Pliant lichid de frână

 

Descopera gama de piese originale

Curelele de distribuţie

 Ştiaţi că?

   În partea frontală a motorului este poziţionată cureaua de distribuţie, care conectează arborele cotit de axul cu came? Axul cu came, de pe chiulasă, asigură deschiderea şi închiderea, în mod regulat, a supapelor.

   Pe durata de viaţă normală, cureaua de distribuţie parcurge, în interiorul motorului, o distanţă enormă? Această distanţă este echivalentă cu mai mult decât şase călătorii în jurul Pământului. 

   Chiar şi după o perioadă de utilizare extinsă, aceste curele de distribuţie nu ar trebui să se întindă? În caz contrar, distribuţia motorului ar fi dereglată, ceea ce ar însemna o creştere a consumului de carburant şi a nivelului de emisii.

   Dacă o curea de distribuţie se rupe, pistoanele vor lovi în supapele rămase deschise, îndoindu-le sau chiar rupându-le? În cel mai bun caz va fi necesară înlocuirea chiulasei. Iar în cel mai sumbru scenariu, chiar şi cel mai fiabil motor va deveni o ruină în câteva secunde.

   Intervalul de service variază, în funcţie de model şi de sistemul de distribuţie al motorului? Cu această ocazie ar trebui montată şi o nouă pompă de apă, având în vedere că reparaţia necesită foarte mult timp.

 

Curelele de distribuţie Originale…

...  sunt confecţionate din fibre de sticlă şi sintetice de înaltă rezistenţă. Au un strat rezistent la uzură şi pot face faţă rigorilor unei utilizări dure, frecvente şi într-o gamă variată de condiţii.

...  fac posibilă păstrarea, în orice moment, a reglajelor precise ale motorului.

...  sunt extrem de rezistente la căldură şi umezeală şi pot suporta fluctuaţii de temperatură, care variază între frigul polar şi căldura mistuitoare a motorului.

...  funcţionează cel mai bine împreună cu Întinzătoarele Originale, care menţin, în orice moment, tensiunea ideală în cureaua de distribuţie. Utilizarea în acest mod le va extinde şi durata de viaţă. 

...  sunt înlocuite, împreună cu întinzătoarele compatibile şi rolele pentru mişcare inversă. Kitul oferă avantaje din punctul de vedere al cheltuielilor de întreţinere şi limitează costurile de manoperă pentru această operaţiune la o singură vizită la service. 

Pliant curele de distributie

 

Descopera gama de piese originale