Tehnologie ecologică de completare a nivelului de lichid

AdBlue®

Din ce în ce mai multe automobile SEAT  sunt echipate cu tehnologia Diesel  SCR (Reducere catalitică selectivă), ce reduce semnificativ emisiile de NO2, respectând astfel criteriile stricte impuse de Uniunea Europeană (Euro 6).

Acest lucru se realizează cu ajutorul lichidului AdBlue®. În figura de mai jos puteți observa ce rol are acest lichid.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare, service-ul dumneavoastră autorizat vă stă cu plăcere la dispoziție.

Ce este AdBlue®?

AdBlue® nu este un aditiv pentru combustibil, ci un lichid funcțional suplimentar pentru automobilele Diesel, ce trebuie completat periodic. Acest lichid are un rezervor propriu. În funcție de modelul de autovehicul, bușonul pentru umplere se află sub clapeta rezervorului de combustibil, în portbagaj sau în compartimentul motorului.
Cât de des trebuie completat nivelul lichidului AdBlue®? Consumul de lichid depinde de stilul de condus, de temperatura de operare a sistemului și de cea a mediului. În medie, se consumă între 1,5-2,5 l de lichid la fiecare 1.000 km.
Unde pot completa nivelul de lichid AdBlue®? Service-ul dvs. autorizat vă stă la dispoziție. Puteți însă să completați și dvs. nivelul de lichid. Acesta nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor. Vă recomandăm să completați periodic nivelul de lichid AdBlue®, mai ales înainte de călătoriile lungi. Dacă rezervorul de lichid AdBlue® este gol, motorul nu mai pornește!

Măsuri de precauție pentru manipularea AdBlue®

  • A nu se inhala sau înghiți.
  • În caz de contact cu pielea, ochii sau inhalare, se spală imediat cu multă apă și, dacă este necesar, consultați un medic.
  • A nu se amesteca cu alți aditivi sau apă.
  • Scurgerile de AdBlue® se îndepărtează cu o cârpă umedă și multă apă rece. Daca este deja cristalizat, se îndepărtează cu un burete și apă caldă.