Întrebări frecvente

Măsura de consolidare a încrederii

Ce ofera Masura de Consolidare a Increderii (MCI) clientilor?

SEAT isi informeaza pe aceasta cale clientii ca prin intermediul Masurii de Consolidare a Increderii intelege sa ia in considerare orice sesizare privind o posibila disfunctionalitate confirmata ca fiind o consecinta a implementarii masurii tehnice de resoftare aplicabila vehiculelor cu motoare Diesel EA 189, in cazul  in care aceasta disfunctionalitate are legatura cu sistemul de tratare a evacuarii gazelor, precum si cu anumite componente ale motorului.

MCI acopera  astfel un total de 11 componente din  cadrul sistemului de recirculare a gazelor arse, a sistemului de injectie a combustibilului si a sistemului de tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatura, supapa de comutare EGR, supapa de recirculare a gazelor arse,  senzorul de presiune diferențială pentru recircularea gazelor arse, injectorul, pompa de inalta presiune, rampa de combustibil, supapa de reglare a presiunii, senzorul de presiune si conductele de inalta presiune.

MCI se aplica pe o perioada de 24 de luni care incepe sa curga de la data implementarii masurii tehnice si doar asupra acelor autovehicule care au kilometrajul  sub 250.000 km in momentul implementarii MCI (oricare survine mai devreme).

MCI se acorda deasemenea tuturor clientilor ale caror vehicule au primit deja update-ul si sunt eligibile.

Masura de Consolidare a Increderii nu schimba pozitia oficiala a SEAT cu privire la lipsa oricaror efecte negative asupra duratei de viata a motorului si a sistemului de post-tratare a gazelor, decurgand din implementarea masurii tehnice. Autoritatile de reglementare au confirmat faptul ca masurile tehnice indeplinesc toate cerintele legale si nu influenteaza negativ consumul de combustibil, emisiile de CO2, puterea motorului, cuplul si nivelul emisiilor sonore.

Prin aplicarea  Masurii de Consolidare a Increderii  SEAT doreste sa transmita un mesaj clar clientilor sai,potrivit cu care implementarea masurii tehnice nu are nici un efect negativ asupra durabilitatii autovehiculului. Aceasta masura ar trebui sa intareasca increderea clientilor in implementarea masurii tehnice si totodata  sa incurajeze  mai multi clienti sa aplice astfel de masuri.

Informatii detaliate privind termenii si conditiile masurii de Consolidare a Increderii sunt disponibile pentru toate marcile de vehicule la toti dealerii autorizati si partenerii service, precum si online.

Desigur ca toti clientii pot contacta departamentul de relatii cu clientii  prin  e-mail., scrisori sau telefonic.

Ce reprezintă măsura de consolidare a încrederii adoptată de către SEAT?

Măsura de consolidare a încrederii adoptată de SEAT presupune informarea clientilor săi asupra deciziei Grupului de a lua în considerare orice reclamație fondată, ulterioară implementării măsurilor tehnice aplicabile vehiculelor dotate cu motoare Diesel de tip EA 189 și pentru care se stabilește că problema reclamată decurge din aplicarea acestor măsuri tehnice, fiind în legatură cu anumite componente ale motorului și cu sistemul de tratare a gazelor de evacuare.

Măsura de consolidare a încrederii se aplică pe o perioadă de 24 luni, calculată de la momentul în care autovehiculului i s-au aplicat măsurile tehnice și numai la acele autovehicule care, la data implementării Măsurii de consolidare a încrederii au un kilometraj mai mic de 250.000 km. (oricare din evenimente survine mai întâi).

SEAT a afirmat întotdeauna că implementarea măsurilor tehnice nu are impact negativ asupra valorilor de consum de combustibil, a celor de emisii de CO2, precum și asupra puterii, cuplului, emisiilor sonore sau durabilității motorului și componentelor acestuia. Toate valorile relevante pentru omologarea de tip a autovehiculului vor rămâne valabile.  Autoritățile de reglementare au confirmat expres că cerințele legale sunt îndeplinite. Confirmarea se aplică de asemenea și cerințelor de durabilitate pentru sistemele de control al emisiilor.  Măsurile de consolidare a încrederii nu afectează în niciun fel această poziție.

Prin Măsura de consolidare a încrederii, SEAT transmite un semnal clar că actualizarea nu are efecte negative asupra durabilității autovehiculului. Această măsură este destinată consolidării încrederii clienților în măsurile tehnice și încurajării clienților în a permite implementarea măsurilor tehnice asupra autoturismelor lor.

Clienții pot primi în curând informații detaliate despre termenii și scopul Măsurii de consolidare a încrederii de la toți dealerii și atelierele autorizate pentru marca autovehiculului respectiv.

Ce mărci oferă Măsura de consolidare a încrederii și care sunt modelele implicate?

Măsura de consolidare a încrederii se aplică tuturor modelelor Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu motoare diesel tip EA189 la care au fost implementate măsurile tehnice.

Ce clienți beneficiază de Măsura de consolidare a încrederii?

Măsura de consolidare a încrederii va fi oferită tuturor clienților SEAT care dețin autovehicule echipate cu motoare diesel tip EA189 și care au fost actualizate ca parte a măsurii de service 23S1, în contextul chestiunii emisiilor diesel. Se aplică tuturor autovehiculelor cu kilometraj mai mic de 250.000 km în momentul în care Măsura de consolidare a încrederii a fost implementată. Pentru eligibilitate, clienții trebuie să prezinte dovada realizării tuturor lucrărilor de service și întreținere recomandate de producător (de ex. se aplică autovehiculelor cu istoric de service complet).

Măsura de consolidare a încrederii se extinde de asemenea și pentru toți clienții cu autovehicule eligibile la care au fost implementate deja măsurile tehnice, de la data implementării (numai dacă toate celelalte condiții pentru Măsura de consolidare a încrederii sunt îndeplinite). Măsura de consolidare a încrederii este legată de seria de identificare a autovehiculului și se extinde și la noul proprietar, dacă autovehiculul este vândut în perioada de 24 de luni acoperită de criteriile de aplicare.

Măsura de consolidare a încrederii se aplică în toată lumea, exceptând Statele Unite, Canada și Coreea de Sus, care se supun unor reglementări diferite.

Ce componente sunt acoperite de Măsura de consolidare a încrederii?

Măsura de consolidare a încrederii acoperă un total de 11 componente din sistemul de recirculare a gazelor arse (EGR), sistemul de injecție combustibil și sistemul de tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa de recirculare a gazelor arse, senzorul de presiune diferențială pentru recircularea gazelor arse, injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control a presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune.

Măsura de consolidare a încrederii nu influențează în niciun fel poziția SEAT conform căreia măsurile tehnice nu au niciun impact negativ asupra durabilității motorului și componentelor acestuia. Autoritățile de reglementare au confirmat că măsurile tehnice implementate nu afectează negativ consumul de combustibil, emisiile de CO2, puterea motorului, cuplul și emisiile sonore.

Masura de consolidare a increderii se aplica si daca vehiculul meu a participat la implementarea masurii tehnice?

Da. Ca si mai sus, Masura de consolidare a increderii se aplica in mod egal si clientilor ale caror vehicule eligibile au primit deja masura tehnica, de la data la care au primit-o (atat timp cat sunt indeplinite si toate celelalte conditii ale Masurii de consolidare a increderii).

In masura in care un client a suportat deja costuri  pentru remedieri asupra vehiculului pe care le considera ca au legatura cu implementarea masurii tehnice, SEAT isi exprima disponibilitatea sa analizeze daca aceste costuri vor putea fi acoperite de catre SEAT. Orice solicitare privind acoperirea acestor costuri trebuie sa fi adresata unui partener service autorizat SEAT din aceeasi tara in care s-au efectuat lucrarile de service, inainte de data de 31 decembrie 2017.

Care sunt condițiile pentru Măsura de consolidare a încrederii?

În plus față de condițiile evidențiate mai sus:

1) Măsura de consolidare a încrederii

 • poate fi efectuată, evaluată și utilizată numai de un dealer autorizat,
 • se aplică numai solicitărilor legate de materialele utilizate și manopera prestata în lucrările executate la următoarele componente ale EGR, sistemului de injecție combustibil și sistemului de tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa EGR, senzorul de presiune diferențială pentru EGR, injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control a presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune,
 • și nu acoperă autovehiculele de înlocuire, cheltuielile mărunte, deteriorările etc.


(2) numai dacă

 • autovehiculul EA 189 afectat a participat la acțiunea de service 23S1,
 • a beneficiat corect de toate lucrările de service conform planului de service, de actualizările și rechemările solicitate de SEAT și

(3) și cu condiția ca nici una din situațiile enumerate mai jos să nu fie aplicabilă:  

 • cazuri de uzură naturală, de exemplu afectarea autovehiculului de uzura normală,
 • proprietarul sau un partener service sau dealer neautorizat a efectuat la autovehicul lucrări neconforme de reparații, service sau îngrijire (de ex. prin utilizarea de piese neoriginale etc.),
 • nu au fost respectate instrucțiunile de utilizare, tratare și îngrijire a autovehiculului specificate în manualul de utilizare,
 • autovehiculul a fost avariat prin acțiunea unor terțe părți sau condiții externe, de exemplu accident, furtună/viscol, inundații etc. care au cauzat problema solicitată,
 • orice solicitare privind filtrul de particule cauzată de încărcarea acestuia cu cenușă,
 • au fost integrate piese în autovehicul sau autovehiculul a fost modificat în mod neautorizat de ex. prin (chip) tuning,
 • autovehiculul a fost exploatat impropriu, de ex. în curse de mașini sau suprasolicitat,
 • proprietarul autovehiculului nu a transmis solicitarea într-o perioadă rezonabilă de timp, 
 • proprietarul autovehiculului nu a oferit SEAT posibilitatea să se ocupe de această chestiune  într-o perioadă rezonabilă de timp.
De ce are nevoie mașina mea de măsurile tehnice?

La controller-ul de motor al vehiculelor cu motoare afectate, a fost folosită o funcție software care recunoaște curba de condus a tipului de test oficial.  În funcție de recunoașterea curbei de condus, controller-ul intră în unul dintre cele două moduri: modul 1 cu un nivel optim de noxe pentru condițiile de testare sau modul 2, care intră în funcțiune pe șosea, pentru niveluri optime de particule în suspensie.

După implementarea măsurilor tehnice, voi primi o confirmare de la partenerul de service al mărcii SEAT şi ce trebuie să fac dacă la un moment dat o pierd?

Da, veţi primi o confirmare de la partenerul de service al mărcii SEAT după implementarea cu succes a măsurilor tehnice. Dacă pierdeţi această confirmare sau nu aţi primit-o, vă rugăm să vă adresaţi partenerului de service al mărcii SEAT.

Pe cine pot să contactez dacă automobilul meu prezintă probleme după implementarea măsurilor tehnice?

Clienţii în cauză pot fi convinşi că măsurile tehnice vor fi implementate cu succes şi că acestea nu vor avea efecte negative asupra valorilor de consum de combustibil şi emisii de CO₂ şi nici asupra puterii motorului, cuplului maxim sau emisiilor fonice. Aceasta a fost o condiţie esenţială pentru ca măsurile tehnice să fie aprobate de către autorităţi.

Dacă totuşi aveţi vreo problemă cu automobilul dumneavoastră, vă rugăm să contactaţi cel mai apropiat partener de service al mărcii SEAT sau să apelaţi hotline-ul dedicat chestiunii diesel 021.2000902.

Sunt proprietarul unui autovehicul vizat şi sunt rezident într-o ţară în care autorităţile competente nu au impus prin lege rechemarea în service. Am decis să nu particip la implementarea măsurilor tehnice. Îmi este totuşi permis să călătoresc temporar în ţările în care această măsură tehnică este implementată printr-o rechemare impusă prin lege (de ex. în Germania)?

Clientul are dreptul de a decide când anume să fie implementate măsurile tehnice pentru autovehiculul vizat. Însă menţionăm că este posibil ca în ţările în care autorităţile competente au impus clienţilor rechemarea în service, acestea să fi impus şi sancţiuni pentru cazurile în care măsurile nu vor fi aplicate unui autovehicul vizat într-un anumit termen.

Totuşi, presupunem că vă veţi putea utiliza temporar autovehiculul în ţările în care rechemarea în service este impusă prin lege (de ex. în vacanţă sau pentru tranzit).

Întrebări frecvente motoare Diesel

Sunt implicate și vehicule SEAT? Dacă da, câte?

SEAT a asamblat în total 700,000 de autovehicule cu motor tip EA 189 dintr-un total de aproximativ 11 milioane anuntate de către Grupul Volkswagen. Cele 700,000 de autovehicule au fost distribuite prin reteaua de vânzare internatională.

Cum pot afla dacă mașina mea este afectată?

Pe acest site puteţi verifica acum dacă mașina Dumneavoastră SEAT este afectată sau nu, folosind seria de șasiu (numărul de identificare) a mașinii.

Unde se află seria de șasiu (numărul de identificare) a mașinii mele?

Seria de șasiu (numărul de identificare) a mașinii este o combinaţie unică de 17 cifre și litere; o regăsiţi pe Certificatul de Inmatriculare (talon) și de asemenea pe mașina Dumneavoastra. 

Ce motoare sunt implicate exact?

Autovehiculele afectate sunt cele echipate cu motoare Diesel EU5 de tip EA 189, de 1.2 l, 1.6 l și 2.0 l, cu 3 și 4 cilindri.
SEAT vă va informa asupra tuturor detaliilor referitoare la mașinile implicate. Puteţi continua să folosiţi in sigurantă autoturismul ca parte a vieţii Dumneavoastră cotidiene.

Ce trebuie să fac dacă mașina mea este afectată?

Vă vom informa cât mai curând posibil. In momentul de fată, Grupul Volkswagen lucrează impreună cu departamentele de dezvoltare pentru a implementa măsurile tehnice necesare.

Autoturismele SEAT implicate sunt sigure pentru conducere?

Confirmăm faptul că toate autoturismele sunt absolut sigure și pot fi conduse făra restricţii. Investigaţia are ca obiect exclusiv emisia de substanţe poluante de către motor.

Ce trebuie să fac dacă suspecteaz că autoturismul meu ar putea fi echipat cu un motor afectat?

In cazul in care este necesară o masură de service, proprietarii vor fi inștiintaţi să meargă la orice service autorizat pentru a se lua măsurile tehnice adecvate. Grupul Volkswagen garantează ca această nu vă presupune costuri din partea Dumneavoastră Suplimentar, pe acest site, există un instrument disponibil pentru Dumneavoastră pentru a verifica dacă mașina Dumneavoastră este afectată sau nu.

Va implica costuri din partea mea?

Grupul Volkswagen îşi asumă responsabilitatea totală şi va acoperi costurile măsurilor necesare.

Sunt implicate și motoare EU6?

Nu, toate autoturismele SEAT noi din UE dotate cu motoare conforme cu EU6 corespund cerinţelor legale fără excepţie.

Ce modele SEAT sunt implicate?

Modelele implicate sunt: SEAT Ibiza IV, Leon II, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Toledo III, Toledo, Exeo, Exeo ST și Alhambra.

Când incepe rechemarea și cum voi fi notificat?

SEAT  începe din vara luni 2016, chemarea vehiculelor cu motoare diesel EA189. Toți clienții vor fi informații in scris. Pentru clienții afectați toate reparațiile necesare sunt efectuate în mod gratuit.

Am cumpărat un autoturism nou care nu mi-a fost livrat incă. Este autoturismul meu implicat?

Toate autoturismele SEAT noi din UE dotate cu motoare conforme cu EU6 corespund cerinţelor legale fără excepţie

Trebuie să îi fac inspecţie tehnică mașinii mele?

Nu. Toate autoturismele sunt sigure și pot fi conduse fără restricţii.

Cum vor putea clientii ale caror vehicule sunt afectate sa contacteze reprezentantii SEAT?

In acest caz va rugam sa contactati Partenerul dvs. de Service Autorizat SEAT.
Eligibilitatea clientului este stabilita de Partenerul service autorizat in baza informatiilor oferite de client si prin consultarea cu departamentul servicii client a marcii respective a Grupului Volkswagen.

Sunt proprietarul unui vehicul afectat și locuiesc în EU28. Aleg să nu iau parte la măsurile de implementare ale software-ului. Ce se întâmplă dacă mă mut permanent într-o țară unde măsurile tehnice sunt obligatorii și doresc să îmi iau mașina cu mine?

Va trebui să vă înregistrați mașina în acea țară. În mod normal, autoritățile vă vor informa că trebuie să faceți actualizările într-o perioadă de timp. Vă rugăm să contactați service-ul partener SEAT din noua dumneavoastră țară.