Siguranță

La fel de sigur ca și răsăritul.

O nouă lume a siguranței te așteaptă. Avansată. Asistată. Automată. Descoperă noul SEAT Leon.

Asistență la condus

Raze de lumină, peste tot.

O combinație de sisteme de asistență îți asigură siguranța. Din momentul în care pleci din parcare, la fiecare curbă de pe traseul tău și chiar și în situații de urgență - îți oferim o protecție cuprinzătoare.

ACC predictiv

Mereu cu un pas înainte.

Sistemul ACC monitorizează permanent, utilizând un radar frontal, potențialele pericole pe drumul din fața ta. Fie că este vorba de un alt autoturism care intersectează banda ta sau un viraj mai riscant, Leon-ul tău rămâne mereu pregătit de frânare. Pentru reglarea vitezei de rulare, sistemul utilizează camere video și sistemul de navigație pentru a analiza curbele și restricțiile de viteză. 

Blind Spot Detection

Condu liniștit. Ai undă verde.

Sistemul Blind Spot Detection identifică autoturismele care se apropie de tine, din afara câmpului tău vizual, pe o rază de până la 70 de metri. Chiar și la ieșirea din mașină, sistemul te avertizează de posibile coliziuni.

Travel Assist

Mai multe călătorii. Mai puțin condus.

Sistemul Travel Assist face posibil condusul semi-autonom la orice viteză. Acesta te ajută și să identifici drumurile în lucru, limitatoarele de viteză etc.

Siguranța înainte de toate.

Pe latura însorită. Cu siguranță.

Exit Assist

Parcare cu spatele? Autoturismul tău te avertizează optic și acustic dacă se apropie autovehicule în spatele tău sau chiar oprește singur, când este nevoie.

Pre-Crash Assist

Cu ajutorul unor senzori și sisteme radar, Pre-Crash Assist pregătește autoturismul și pasagerii săi, în situații critice, de o eventuală coliziune. De exemplu prin: tensionarea centurilor de siguranță și închiderea geamurilor. 

Narrow Assist

E destul loc? Sistemul Narrow Assist supraveghează ambele laterale ale autoturismului tău atunci când treci prin locuri înguste și te avertizează dacă nu este destul loc.

Emergency Assist 3.0

Salvatorul la nevoie.

Când șoferul nu mai reacționează, autoturismul preia singur controlul: pornește luminile de avarie, menține banda de deplasare și acționează frâna până la oprirea autoturismului.

Airbaguri

Întotdeauna liniștit. Înconjurat de airbaguri.

Siguranță pe care te poți baza: sistemul de airbaguri ale noului SEAT Leon te protejează din fiecare unghi.

Vrei să afli mai multe despre noul SEAT Leon?

*Sistemele de asistență sunt dotări electronice suplimentare ale autoturismelor cu rolul de a ajuta șoferul în anumite situații. Aceste sisteme sunt, totuși, supuse unor limitări de natură fizică și de sistem și nu absolvă șoferul de responsabilitatea conducerii autoturismului său. Vă rugăm să vă interesați (înainte de primul drum), în manualul de utilizare, de felul în care sistemele de asistență vă ajută.