Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă şi continuă

Plăcerea condusului

Top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume

10.21.2016

Martorell, 21/10/2016. - Unele ajung la înățimi inimaginabile după nenumărate curbe și viraje; altele se extind pe mii de kilometri și trec prin parcuri, văi și munți, iar altele sunt chiar romantice. Toate sunt drumuri și pentru noi, sunt unele dintre cele mai spectaculoase din lume. Mai jos găsiți lista noastră, spicuită din nenumăratele drumuri de pe tot globul. În cele din urmă, cel mai bun drum este acela care îți permite să te bucuri de mașina ta, oriunde te-ar duce. Începem selecția noastră în România, unde SEAT a desfășurat de curând o serie de test drive-uri cu nouă modele Leon CUPRA:  

1) Transfăgărășan, România. Unii îl consideră cel mai frumos drum, cel puțin din Europa. Cu o lungime totală de 90 de kilometri, traversează dealurile accidentate ale munților Carpați. De regulă, rămâne închis de la sfârșitul lui octombrie până în iunie din cauza zăpezii. Pe lângă peisajul minunat, de-a lungul traseului este localizat Castelul Poenari, unde unii susțin că a locuit prințul care a inspirat romanul lui Bram Stoker: Dracula

2) Pasul Stelvio , Italia. Localizat la o altitudine de 2.757 metri, este cel mai înalt pas din estul Alpilor. În afară de peisajul superb, drumul este faimos pentru cele 48 de ace de păr în doar 24 de kilometri la o pantă medie de 7,6%. Pasionații de ciclism îl cunosc ca fiind una dintre cele mai dificile etape din Giro d'Italia.

3) Pasul Furka , Elveția. Acest pas a devenit foarte popular după ce a apărut în filmul James Bond din 1964: Goldfinger. Este traversat de drumul 19 și este unul dintre cele mai înalte 30 de pasuri din Europa. Localizarea sa în mijlocul Alpilor elvețieni garantează priveliști spectaculoase, inclusiv ghețarul Rhône.

4) Route Napoléon, Franța. Acest drum are o lungime de 325 km și este parte a N85 spre Paris. De la Golfe-Juan în Riviera până la Grenoble, străbate regiunile Provence-Alps-Côte d'Azur și Rhône-Alpes și este o porțiune a drumului urmat de Napoléon pentru a-și recupera tronul după un an în exil. Drumul traversează mai multe rute principale și orășele pitorești.

5) Drumul Romantic, Germania. Acest drum străbate cei 400 km de la Würzburg până la Füssen în Bavaria. Traversează peste 60 de orășele și orașe, unde turiștii pot opri pentru a admira bisericile, catedralele, castelele, mânăstirile și satele medievale fermecătoare, cum ar fi Dinkelsbühl, precum și podgoriile și poalele dealurilor până la Alpi bavarieni.

6) Desfiladero de la Hermida, Spania. Cu o întindere de 21 km, aceasta este cea mai lungă strâmtoare din Spania. Se poate ajunge la ea prin sinuosul drum N-621 și oferă numeroase puncte de belvedere cu priveliști fantastice ale stâncilor calcaroase de jur-împrejur, unele atingând 600 de metri înălțime.

7) Atlanterhavsveien, Norvegia. Drumul atlantic are o lungime de numai 8,72 km și unește mai multe insule prin opt poduri, combinând perfect natura și ingineria. Fiind la doar câțiva metri peste nivelul mării, deasupra Oceanului Atlantic, este o adevărată provocare pentru cei mai curajoși șoferi.

8) Ruta 40, Argentina. Acesta este unul dintre cele mai înalte drumuri din lume, ajungând la peste 5.000 de metri peste nivelul mării la trecătoarea Abra del Acay. Drumul are o lungime totală de 5.200 km de la sud la nord, mergând paralel cu Anzii, traversând 21 de parcuri naţionale şi 18 râuri importante. Când trece prin sudul Patagoniei devine şi unul dintre cele mai pustii drumuri din lume.

9) Great Ocean Road, Australia. Această autostradă cu o lungime de 243 km străbate coasta australiană în statul Victoria și oferă puncte de atracție importante cum ar fi Arcul Londonez sau Cei 12 Apostoli, formațiuni de calcar și gresie create de milioane de ani de eroziune pe stâncile înalte dinspre Oceanul Altantic. De-a lungul drumului se găsesc și orașe pescărești, jungle și parcuri naționale.

10) Route 66, SUA. Cunoscut și sub denumirea de Mother Road, a inspirat, probabil, cele mai multe filme din istorie, cum ar fi Easy Rider, Duel sau o scenă din Grease. Are o lungime de peste 4.000 km, traversează șapte state pentru a lega Chicago de Santa Monica în California. Este unul dintre cele mai mitice drumuri de pe planetă.