Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă şi continuă

SMART CITY EXPO

Ateca Smart City Car

11.14.2016

Martorell, 14/11/2016. - Mâine, SEAT va prezenta un concept viitor al SEAT Ateca cu Smart City Connectivity, denumit Ateca Smart City Car, care este capabil să adune informaţii din jurul său, utilizând senzori de urmărire, şi să le partajeze cu alţi utilizatori prin aplicaţia Parkfinder, care a fost dezvoltată de SEAT şi CARNET - hub-ul de cercetare şi inovaţie din Barcelona. Printr-un acord între Consiliul Barcelona şi Cellnex Telecom, acest proiect de pionierat permite SEAT-ului Ateca Smart City Car să transmită informaţii referitoare la locuri de parcare libere către platforma iCity a oraşului Barcelona. În acelaşi timp, acest server distribuie informaţia către aplicaţia Parkfinder şi aceasta afişează locaţia lor pe o hartă şoferilor din oraş.        

Sunt disponibile trei configurații posibile ale profilului de conducere: aproape de casă, aproape de locul de muncă și o a treia opțiune personalizată. Pentru fiecare dintre profile, utilizatorul poate organiza preferințele în funcție de distanță, tarif și probabilitatea de a găsi locul de parcare mai repede. În plus, există funcții cum ar fi: "Find my car", care afișează unde este parcată mașina și  "Last Mile Routing", care calculează distanța ce va trebui parcursă pe jos până la destinația finală.

Vizitatorii Smart City Expo World Congress, ce are loc în Barcelona începând de mâine până joi, 17 noiembrie, pot vedea acest concept al SEAT-ului Ateca, care indică potențialul său în viitor. Conform declarației lui Fabian Simmer,  SEAT Chief Digital Officer, "aproape 30% din traficul urban în marile orașe europene implică șoferi ce caută un loc de parcare. Ateca Smart City Car și aplicația Parkfinder reprezintă cea mai convenabilă metodă de a reduce timpul petrecut în căutarea unui loc de parcare, ce implică reducerea emisiilor, zgomotului și traficului aglomerat în orașe".

La standul din pavilionul 2C al Gran Vía din Barcelona, care va prezenta în detaliu conceptul SEAT de Easy mobility prin soluții create pentru a ușura viața utilizatorilor în mediul urban, compania va introduce cele mai noi inovații tehnologice din domeniul Smart City. Suplimentar față de prezentarea Ateca la Smart City Congress, care este sponsorizat de SEAT în calitate de partener global, SEAT va prezenta și aplicația de Digital Sharing, care a fost dezvoltată pentru partajarea mediilor economice sau partajare peer-to-peer. Aplicația funcționează ca o cheie digitală ce permite carsharing în mediul privat și de afaceri.          


Mobilitate inteligentă - subiect al sesiunii de dialog între Luca de Meo și Carlo Ratti
Mâine, în prima zi a congresului, SEAT va prezenta într-una dintre sesiunile de dialog programate, o întâlnire între președintele companiei Luca de Meo și Carlo Ratti, arhitect italian, inginer și directorul Senseable City Lab din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT). Sub titlul "Viitorul mobilității urbane", cei doi vor aborda multiple provocări legate de mobilitatea urbană a viitorului, luând în considerare influența culturii economiei de partajare, care capătă o popularitate crescută în rândul consumatorilor.

Participarea SEAT la acest eveniment internațional de referință consolidează angajamentul său de a dezvolta noi soluții de mobilitate, prin care "autoturismul conectat" va îmbunătății experiența utilizatorului, făcându-l mai facil și mai flexibil. Într-un mediu al schimbărilor disruptive, cum este cea prin care va trece segmentul în următorul deceniu, SEAT este dornic să devină un brand lider în domeniul conectivității și digitalizării. De aceea se extinde spre noi afaceri, pentru a se adapta provocărilor ridicate de infrastructura urbană, sistemele de trafic și vehicule în orașe.