Noul SEAT Arona: actualizat cu un aspect mai robust și un design interior complet nou

15.04.2021

Noul SEAT Arona: actualizat cu un aspect mai robust și un design interior complet nou

  • Stilul exterior al SUV-ului urban este actualizat - în special pentru noua echipare Xperience - pentru a-i conferi un aspect off-road mai autentic și o senzație de robustețe și siguranță îmbunătățită
  • Designul interior al noului SEAT Arona este revoluționar, prin îmbinarea unei teme de design modern, digital cu fantele de ventilație noi, iluminate și sistemele multimedia cu ecran mai mare, separat
  • SUV-ul urban dispune acum de o conectivitate îmbunătățită, cu ajutorul SEAT CONNECT, accesului wireless la CarPlay și Android Auto, precum și sistemului de comandă vocală "Hola Hola" 
  • Noul Aroma include sisteme noi de asistență pentru șofer, cum ar fi asistența pentru deplasare și îmbunătățite, cum ar fi asistența pentru unghiul mort, care sporesc siguranța și controlul în timpul deplasării
  • Va fi disponibil cu  motorizări diferite, între 90 CP și 150 CP, alimentate cu benzină (TSI)

De la lansarea sa în 2017 SEAT Arona a reprezentat un succes, cu mai mult de 350.000 de vehicule vândute și și-a consolidat poziția de model important în gama mărcii. Acum noul SEAT Arona este pregătit să ducă mai departe succesul acestui model.

Aspectul nou, mai robust și fiabilitatea și siguranța îmbunătățite reprezintă numai începutul. Habitaclul SUV-ului urban este complet nou. Noul SEAT Arona include și noi sisteme de conectivitate și de asistență pentru șofer.

"SEAT Arona este un model important din gamă și al doilea cel mai vândut SEAT anul trecut", a spus Wayne Griffiths, președintele SEAT și CUPRA. "Restilizarea și îmbunătățirea modelului sporește calitățile incredibile ale acestuia, pentru a asigura o ofertă și mai completă, precum și un design actualizat."

Într-un univers tot mai digitalizat, SEAT Arona este pregătit să permită clienților conectarea online de la bordul vehiculului, într-un mod foarte intuitiv, îmbunătățind semnificativ funcționalitatea; iar designul interior revoluționar îmbunătățește calitatea habitaclului, prin intermediul temei de design revizuite.

Alături de acestea putem adăuga utilizarea tehnologiei de iluminare pentru a îmbunătăți ambianța interiorului și echiparea cu cele mai noi ecrane pentru sistemului multimedia, în vederea consolidării personalității modelului.

Sub capotă sunt disponibile patru motorizări diferite, cu puteri cuprinse între 90 CP și 150 CP, alimentate cu benzină (TSI) și cuplate la transmisii manuale sau DSG cu ambreiaj dublu.

Iar cu gama nouă de sisteme de asistență pentru șofer, care asigură un plus de confort șoferului acestui SUV urban în orice situație, SEAT Arona este pregătit pentru orice provocare.

Proiectat, dezvoltat și fabricat la Barcelona, la sediul SEAT de la Martorell, noul SEAT Arona va fi lansat în producție în trimestrul al treilea al acestui an.

PRINCIPALELE MODIFICĂRI

EXTERIOR ÎMBUNĂTĂȚIT
Designul exterior al SUV-ului urban SEAT Arona evoluează, cu un caracter mai bine definit și o personalitate mai pregnantă: stilul actualizat îmbunătățește robustețea, siguranța și caracterul off-road al noului nivel de echipare Xperience. Acesta integrează standard tehnologia 100% LED, oferind o vizibilitate mai bună și un consum mai redus de energie.

Noul SEAT Arona beneficiază de un aspect mai robust; o parte față actualizată, cu o bară de protecție nouă, care include proiectoare de ceață noi - ce subliniază aspectul off-road - spoilerul și difuzorul spate noi evidențiază noul aspect robust, iar noile jante din aliaj ușor și denumirea modelului cu litere de mână ștanțate în spate și noua siglă SEAT în două culori completează aspectul actualizat.

UN INTERIOR REVOLUȚIONAR
La interior, designul revoluționar conferă o senzație nouă la bord. O planșă de bord moale, complet nouă, cu sisteme multimedia mai mari, complet noi și separate, amplasate acum într-o poziție ridicată, pentru a îmbunătăți ergonomia - precum și un volan multifuncțional nou, proiectat ergonomic și îmbrăcat în piele Nappa pun în evidență noutatea interiorului și revigorează habitaclul cu o personalitate mai pregnantă. Caracterul este îmbunătățit și mai mult cu utilizarea tehnologiei de iluminare a fantelor de ventilație cu un design actualizat.

CONECTAT LA VIAȚA MODERNĂ
SEAT Arona este echipat cu un sistem de conectivitate complet, disponibil atât de la bordul vehiculului, cât și din exterior: Acesta include în habitaclu sistemul Wireless Full Link, care permite utilizarea Android Auto și CarPlay; conectivitatea din exterior este îmbunătățită cu SEAT CONNECT. Utilizatorii pot interacționa cu noile sisteme multimedia cu ecran de 8,25" și 9,2'' utilizând comanda vocală, prin fraza de activare "Hola Hola".

MAI SIGUR CA NICIODATĂ
Noile sisteme de asistență pentru șofer precum asistența pentru deplasare asigură condusul semiautonom la orice viteză de deplasare. Iar cu asistență pentru unghiul mort și păstrarea benzii, recunoaștere semne de circulație și asistență pentru faza lungă, SEAT Arona este echipat cu ultimele sisteme de siguranță. Să nu uităm de asistența la parcare, ce parchează automat vehiculul, fără intervenția șoferului.

MOTORIZĂRI: BENZINĂ
SEAT Arona actualizat va fi disponibil cu cinci motorizări diferite, între 90 CP și 150 CP, alimentate cu benzină (TSI).

CREAT LA BARCELONA
Varianta actualizată a modelului SEAT Arona este creată 100% la Barcelona: proiectat, dezvoltat și fabricat la Barcelona, în fabrica de la Martorell.

Design exterior

Designul exterior al modelului SEAT Arona este actualizat și regândit, pentru a conferi un caracter off-road îmbunătățit, ce îi oferă un aspect mai robust și o senzație de siguranță sporită.

Partea din față tridimensională, de neconfundat, este subliniată de designul grilei de radiator, presate la cald - ușor diferită pentru fiecare nivel de echipare disponibil; Reference, Style, Xperience, (care înlocuiește Xcellence) și FR, iar spoilerul față de culoare reflex silver întregește aspectul.

Lămpile exterioare ale oricărui vehicul oglindesc personalitatea acestuia, iar adoptarea de către modelul SEAT Arona a tehnologiei 100% LED în echiparea standard - LED-uri eco și opțiunea de upgrade la Full LED - definitivează elementele de design ale părții din față și asigură în același timp o vizibilitate îmbunătățită și un consum mai redus de energie.

Partea din față a modelului SEAT Arona Xperience poate fi îmbunătățită cu proiectoarele de ceață repoziționate, cu un design nou - disponibile opțional - care subliniază personalitatea de SUV. Iar clientul poate alege între două părți din față diferite.

Estetica părții laterale este îmbunătățită cu trei tipuri noi de jante din aliaj ușor; unul nou de 17" și două opționale de 18", la care se adaugă gama de 10 culori exterioare, ce include trei opțiuni noi: Dark Camouflage, Asphalt Blue și Sapphire Blue. Iar pentru clienții care doresc o personalizare și mai pregnantă a vehiculului, SEAT Arona propune și tei culori pentru plafon: Midnight Black, Magnetic Tech și Candy White, o culoare nouă.

În partea din spate designul actualizat, tineresc, funcțional și incitant este completat de spoilerul și difuzorul noi. Iar nota finală este dată de denumirea modelului cu litere de mână ștanțate - o caracteristică a modelelor SEAT disponibilă acum și pentru Arona.

Și noua siglă SEAT are finisaj cromat în două nuanțe - mat în partea din față și lucios pe laterale - atât în față, cât și în spate, pentru a da vehiculului o notă de eleganță.

Design interior

Interiorul modelului SEAT Arona este revoluționar și adoptă o nouă abordare. Linii tehnice, precise și forme mai fine, care conferă senzația de spațiu degajat; aspectul și textura materialelor din habitaclu sunt diferite, în vederea îmbunătățirii calității percepute. Pe lângă noile materiale, tehnologiile digitale și de conectare, alături de sistemele de iluminare conturează un caracter aparte.

Noul ecran central separat al sistemului multimedia este un exemplu clar al acestei abordări noi în privința interiorului. Ecranul a crescut în medie cu mai mut de 20%, comparativ cu varianta anterioară - ecranul standard este acum de 8,25", iar cel opțional de 9,2". În plus, poziția înălțată în habitaclu - în câmpul vizual al șoferului - îmbunătățește ergonomia și îl face mai sigur și mai practic. Dacă la toate acestea adăugăm sistemul Digital Cockpit de 10,25", interiorul noului Arona este complet digital. Habitaclul conferă o senzație de spațiu și confort.

Îmbunătățirile au fot realizate în concordanță cu asamblarea, finisarea și calitatea habitaclului; de menționat este planșa de bord din materiale moale, complet nouă, care alături de noul și ergonomicul volan multifuncțional îmbrăcat în piele Nappa (disponibil opțional pentru nivelul de echipare Style și standard pentru Xperience și FR) oferă un nivel crescut de rafinament. De asemenea, tapițeria nouă conferă habitaclului un plus de calitate.

Utilizarea tehnologiei de iluminare sporește personalitatea interiorului modelului SEAT Arona. Fantele de ventilație reproiectate de pe partea șoferului și pasagerului dispun de ramă iluminată cu LED-uri (pentru FR și Xperience), care își schimbă culoarea în funcție de nivelul de echipare, Daring Red pentru echiparea FR, Aran Green pentru echiparea Xperience și Honey pentru echipările Style și Reference. Acestea permit adaptarea habitaclului la profilul clientului.

Pasagerii de pe bancheta din spate beneficiază acum de un confort îmbunătățit, iar nivelurile de echipare Xperience și FR includ plafoniere în spate. Este un detaliu minor, dar foarte important.

Volumul total al portbagajului rămâne de 400 de litri, iar spațiul de încărcare dispune de numeroase echipamente funcționale. Podeaua dublă îmbunătățește utilitatea, iar cele patru cârlige metalice permit utilizarea unei plase de fixare pentru bagaje.

Conectivitate
Lumea se digitalizează tot mai mult, iar SEAT Arona actualizat este pregătit să se integreze, fiind complet conectat, cu sistem de conectare la bord (funcții și servicii online; full Link cu acces wireless la Android Auto și CarPlay) și conectivitate din exterior, cu SEAT CONNECT.

Prin integrarea sistemului wireless Full Link, clienții pot avea acces la internet indiferent de dispozitivul utilizat, prin intermediul Apple CarPlay sau Android Auto. Acesta simplifică procesul de accesare a listelor de contacte, muzicii și sistemelor de navigație, acestea fiind disponibile și accesibile într-un mod controlat, intuitiv și sigur, care nu distrage atenția șoferiilor de la drum, cu ajutorul sistemului multimedia sau butoanelor de comandă de pe volan.

Sistemul multimedia oferă o calitate și mai bună a audiției și permite accesarea conținutului online prin simpla apăsare a unui buton - sau cu ajutorul comenzilor vocale - indiferent dacă este vorba despre informații din trafic, parcare, stații de alimentare sau radio și media online.

Recunoașterea naturală a vocii permite utilizarea în siguranță a tehnologiei; sistemul se activează dacă spuneți "Hola Hola", la fel ca asistenții de la domiciliu pentru aparatele electrocasnice, pe care toată lumea îi utilizează. Comanda vocală îi permite utilizatorului să interacționeze cu sistemul multimedia utilizând comenzi naturale, apelând la corecții și la comenzile anterioare. Astfel, este mai rapid și mai ușor să găsiți informații despre navigație sau să căutați muzică.

Iar cu două porturi USB tip C în partea din față a habitaclului, conectarea și încărcarea dispozitivelor este extrem de simplă.

Noul SEAT Arona integrează și SEAT CONNECT cu eSIM încorporat, ce asigură acces la serviciul eCall, care permite contactarea directă a serviciilor de urgență în caz de accident, îmbunătățind siguranța vehiculului. Sistemul permite nu numai efectuarea unui apel de urgență (manual sau automat), dar și transmiterea de date importante către serviciile de urgență, cum ar fi poziția vehiculului, tipul motorului, culoarea exterioară sau numărul de pasageri, pentru a asigura o asistență îmbunătățită.

În plus, cartela eSIM încorporată oferă și posibilitatea de conectare a serviciilor SEAT cu ajutorul butonului "apel privat"; acest asistent oferă șoferului posibilitatea de contactare a serviciilor SEAT în limba maternă, indiferent de locație. SEAT CONNECT va fi oferit gratuit timp de un an (indiferent versiunea sau nivelul de echipare selectat de client).

În plus, include aplicația SEAT CONNECT, care oferă o gamă nelimitată de opțiuni, cu serviciile cu accesare de la distanță. Aplicația poate fi descărcată pe dispozitivul inteligent și permite comanda de la distanță a unui număr mare de funcții și maximizarea experienței la bord, chiar și atunci când nu vă aflați la volan.

Utilizatorii pot accesa de la distanță datele vehiculului: datele despre condus, poziția de parcare, starea vehiculului, inclusiv a ușilor și luminilor, setarea avertizărilor privind viteza, pentru a fi avertizat dacă o persoană care utilizează vehiculul conduce prea repede, zona și alertele antifurt, deschiderea și închiderea ușilor cu ajutorul serviciului de încuiere și descuiere de la distanță sau puteți activa de la distanță claxonul și semnalizatoarele, pentru a găsi mai ușor vehiculul.


Siguranță și confort
Noul SEAT Arona integrează o gamă de sisteme noi de asistență pentru șofer, care îi permit să fie mai sigur ca niciodată.

Pornind de la gama completă de sisteme deja disponibile, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), asistența la înaintare și recunoașterea oboselii, modelul actualizat îmbină acum unele dintre cele mai avansate sisteme de asistență pentru șofer.

Asistența pentru deplasare permite condusul semiautonom la orice viteză, asigurându-se că viteza vehiculului este adaptată la condițiile de trafic. La aceasta se adaugă asistența pentru păstrarea benzii, care permite centrarea vehiculului pe banda de deplasare și recunoașterea semnelor de circulație, pentru ca viteza vehiculului să poată fi adaptată întotdeauna la limita pentru drumul respectiv, astfel încât SEAT Arona să devină un vehicul și mai sigur.

Și nu doar atât. Modelul restilizat este echipat și cu asistență pentru unghiul mort îmbunătățită, care ajută la schimbarea benzii de deplasare. Senzorii radar din față și din spate monitorizează unghiurile moarte pe o distanță de până la 70 de metri de vehicul, permițând șoferului să știe dacă în apropiere se află un vehicul, de exemplu atunci când dorește să schimbe banda de deplasare.

Lista de tehnologii avansate care echipează modelul SEAT Arona este completată de asistența pentru faza lungă. Când se lasă seara, sistemul detectează vehiculele din fața modelului Arona și comută între faza lungă și faza scurtă, în funcție de situație.

Iar SEAT Arona este echipat și cu asistență la parcare, ce parchează automat vehiculul, fără intervenția șoferului.

Motorizări
Sub capota noului SEAT Arona se află una dintre motorizările pe benzină (TSI), cu puteri cuprinse între 95 CP (70 kW) și 150 CP (110 kW), cuplate la transmisii manuale sau DSG cu ambreiaj dublu.

Toate motoarele pe benzină sunt echipate cu turbocompresor și injecție directă și includ trei variante 1,0 EcoTSI și o variantă mai mare 1,5 EcoTSI.

Motorizarea 1,0 TSI de 95 CP (70 kW), cuplată la o transmisie manuală cu cinci trepte, dezvoltă un cuplu de 175 Nm. Cea mai performantă variantă cu trei cilindri dezvoltă 110 CP (81 kW)/200 Nm și este cuplată la o transmisie manuală cu șase trepte sau DSG cu ambreiaj dublu și șapte trepte.

Cea mai performantă variantă din gamă este cea cu patru cilindri 1,5 EcoTSI. Cu o putere de 150 CP (110 kW)/250 Nm, îmbină performanțele sportive și eficiența.