Autobest 2021

Noul SEAT Leon este „Best Buy Car of Europe 2021“

15.12.2020

AUTOBEST 2021 SEAT Leon

  • Renumitul juriu de experți din 31 de țări conferă râvnitul premiu
  • Remarcabil: noul SEAT Leon este eficient și deosebit de sigur
  • SEAT a câștigat acest premiu pentru a doua oară după 2017

 "Best Buy Car of Europe 2021"

Cu premiul "Best Buy Car of Europe 2021" în cadrul competiției "AUTOBEST 2021", noul SEAT Leon a câștigat unul dintre cele mai prestigioase premii din Europa. Juriul de experți AUTOBEST este format din 31 de jurnaliști auto cunoscuți din tot atâtea țări europene. După SEAT Ateca din 2017,  SEAT Leon este al doilea model de la producătorul spaniol care a primit acest titlu. Premiul onorează în special eforturile de a dezvolta autovehicule extraordinare care să iasă ăn evidentă din mulțimea de pe piață.

 "Suntem mândri că noul SEAT Leon a fost ales de juriul AUTOBEST. Este cea mai mare recunoaștere posibilă pentru echipa care a fost implicată în dezvoltarea celei mai bune generații SEAT Leon până în prezent. Premiul ne dă încredere să privim în viitor. Generație după generație, SEAT Leon a dovedit că joacă un rol important în segmentul său, iar acest premiu confirmă acest lucru din nou ", spune Wayne Griffiths, CEO al SEAT SA, "cu designul său impresionant și echipările tehnologice de ultimă generație, vehiculul a inaugurat o nouă eră în segmentul său."

 Premiul AUTOBEST: un accesoriu permanent pe scena internațională

Premiul AUTOBEST este unul dintre cele mai prestigioase premii auto din Europa și a fost acordat fără oprire de la introducerea sa în 2001. Cei 31 de jurnaliști care alcătuiesc juriul au avut ocazia să testeze diferitele grupuri de propulsie ale modelului SEAT Leon - inclusiv versiunea plug-in hybrid - în timpul finalei, care a avut loc în Austria la începutul lunii noiembrie.

Proiectat și dezvoltat în Barcelona, noul SEAT Leon nu este doar o piatră de temelie a gamei de autovehicule a mărcii spaniole, ci excelează în segmentul compact deoarece ultima generație a  modelului SEAT Leon vine cu un nivel de conectivitate de înaltă calitate și cu cea mai mare eficiență de condus de până acum, cum ar fi varianta cu tehnologie plug-in hybrid, care asigură în același timp și mai mult dinamism.

În plus, datorită gamei cu cele mai noi sisteme de asistență a șoferului, noul SEAT Leon atinge un nivel de siguranță fără precedent. Acest lucru este confirmat și de ultimul test de impact Euro NCAP, care, în ciuda procedurilor de testare chiar mai stricte din acest an, a acordat noilor SEAT Leon notele de top cu un rating de cinci stele.