Noul SEAT Leon

Noul Leon în 5 puncte cheie

10.02.2020
  • Acest model compact se remarcă printr-un design extrem de evoluat și este cel mai inovator SEAT de până acum
  • O gamă diversificată de motorizări moderne asigură eficiență
  • Noul Leon se remarcă prin conectivitate și siguranță

Cortina s-a ridicat. Și a intrat pe scenă noul SEAT Leon, a cărui prezentare a avut loc pe 28 ianuarie la Martorell (Barcelona); un model pregătit să atragă clienții din lumea întreagă. Care sunt punctele sale forte? Mai jos vom discuta 5 dintre acestea.

Designul: evoluție importantă, păstrând esența. "Încredere, eleganță și sportivitate." Acestea sunt calitățile principale prin care directorul de design SEAT, Alejandro Mesonero-Romanos, definește noua sa creație. Exteriorul modelului Leon este caracterizat de proporțiile mai echilibrate și o parte din față mai îndrăzneață, precum și de liniile mai fluide. Iar habitaclul poziționează șoferul și ceilalți pasageri în centrul atenției și se remarcă prin designul minimalist și eleganță. Pe scurt, un nou concept care păstrează valorile mărcii și celor 3 generații anterioare de Leon.

Motorizări: gamă diversificată de motoare foarte avansate și eficiente. Este o modalitate potrivită de descriere a motorizărilor foarte avansate disponibile pentru noul Leon. Există variante pe benzină (TSI), diesel (TDI), cu gaz natural comprimat (TGI), micro hibrid (eTSI) și hibrid PHEV cu conectare la priză (eHybrid). Obiectivul este evident: de a oferi clienților soluții eficiente, variate și tot mai sustenabile.

Conectivitate deplină. Noul Leon este primul model SEAT care asigură o conectivitate deplină. Ce înseamnă acest lucru? La bordul vehiculului (Full Link cu Android Auto AppleCarPlay wireless), clienții pot fi la curent cu ultimele întâmplări din mediile sociale, indiferent de dispozitivul pe care-l utilizează. În exterior, aplicația SEAT CONNECT asigură controlul de la distanță al diferitelor funcții ale vehiculului, în vederea maximizării confortului și siguranței. Alături de acestea se regăsește Digital Cockpit cu ecran de înaltă rezoluție, cu diagonala de 10,25 inch și funcția de comandă vocală.

Siguranță îmbunătățită. Pilot automat adaptiv, predictiv, asistență pentru situații de urgență 3.0, asistență călătorie, asistență pentru unghiul mort și păstrarea benzii de deplasare. Acestea sunt câteva dintre cele mai avansate sisteme care fac din modelul Leon cel mai sigur creat de marcă până acum; un vehicul proiectat pentru a se orienta mai bine în mediul înconjurător și a reacționa la obstacolele întâlnite sau la manevrele bruște efectuate de ceilalți șoferi.

Lider în segment. Noul Leon depășește granițele a ceea ce este posibil, din punct de vedere al iluminării interioare și exterioare. Tehnologia full LED a farurilor îmbunătățește vizibilitatea și în cele mai dificile condiții, oferind o lumină cu o intensitate de 900 de lumeni. Iar în spate, lămpile spate subțiri acoperă pentru prima dată toată lățimea caroseriei. Este echipat, de asemenea, cu lumini de întâmpinare care proiectează textul "¡Hola!" pe sol la deschiderea ușii. Interiorul se remarcă printr-un sistem complex, care include iluminare ambientală, precum și o serie de elemente funcționale, precum indicatoare care avertizează cu privire la apropierea din spate a motocicletelor.