Noul SEAT Leon

Arta seducției

30.01.2020

Înregistrările sunt complet interzise.  În Centrul de Design SEAT totul este confidențial, astfel telefoanele mobile și camerele de filmat sunt colectate la intrare. "Avem multe secrete aici", declară directorul de design Alejandro Mesonero-Romanos. Totuși, de data aceasta se face o excepție. Într-un video exclusiv, acesta ne conduce prin cea mai secretă clădire a mărcii, unde noul Leon, pe care îl definește într-un cuvânt ca fiind seducător, a fost creat.

Atracție imediată.

Acesta a fost obiectivul echipei în proiectarea și sculptarea proporțiilor noului model, care îi amplifică aspectul atât în repaus, cât și în mișcare. "Am reușit să păstrăm spiritul generațiilor anterioare ale Leon-ului, dar i-am dat o nouă interpretare. Dacă vorbim de proporții, de exemplu: privit din profil, capota este mai lungă, mai joasă și se oprește într-o linie verticală marcantă, conferindu-i caracter. Partea frontală expresivă transmite forță și determinare grație aspectului puternic al farurilor LED. Legătura tridimensională dintre faruri și grilă creează un look mai încrezător cu mai mult caracter. Este partea mea favorită.", explică Alejandro.

Sportivitatea, eleganța și simplitatea îi fac parte din ADN.

Mesonero-Romanos ne arată diferitele zone în care a fost creat autoturismul compact.

Noul model înglobează multiple diferențe, dar este totuși un Leon. "Păstrează spiritul unui autoturism cu un caracter sportiv distinct, combinat cu o doză generoasă de eleganță și simplitate", spune Mesonero-Romanos.

Interior confortabil, ca un cocon.

Interiorul noului Leon este și mai inovativ. "Am lucrat din greu pentru a crea o experiență digitală unică pentru șofer și pasageri", explică el. Habitaclul a fost proiectat pentru a fi perfect ergonomic, ceea ce îmbunătățește confortul și siguranța. Bordul suplu și curbat creează o atmosferă aerisită și plăcută. "Este o fuziune a funcționalității, minimalismului și eleganței", concluzionează acesta.

Iluminând drumul. 

"Iluminatul merită scos în evidență", subliniază Mesonero-Romanos."Tehnologia combinată cu designul îl fac extrem de eficient și ușor de recunoscut de la mare distanță". Tehnologia full LED îmbunătățește vizibilitatea, iar blocurile optice din spate "coast-to-coast" îi dau mai multă personalitate, făcând în același timp autoturismul mult mai vizibil pentru ceilalți șoferi.

La interior, tehnologia LED creează o atmosferă și mai captivantă. Un fascicol de lumină se extinde de-a lungul habitaclului și continuă pe portiere. "Este o contopire fascinantă de design și funcționalitate. LED-urile nu doar creează iluminatul ambiental, ci sunt combinate cu alte funcții cum ar fi: semnalizatoarele, indicatorul de frânare de urgență și detecția autoturismelor care vin din spate când portiera este deschisă; să nu uităm nici de spectacolul de întâmpinare care este splendid", ne asigură el. Oglinzile laterale ale autoturismelor echipate cu pachetul full LED includ și lumini care întâmpină șoferul și pasagerii proiectând cuvantul 'Hola' pe sol când autoturismul este pornit.

De la intuiție la succes. 

"Când vorbim de design, întreaga noastră muncă începe cu o idee simplă, o intuiție, dar apoi trebuie să o explorăm în profunzime și să o îmblânzim cumva, pentru a o transforma într-un autoturism de succes", explică el. "Noi am avut o idee foarte clară despre expresia pe care ar trebui să o ia noul Leon, să transmită caracter, dar nu neaparat agresivitate". Echipa Centrului de Design SEAT a găsit modalitatea perfectă de a combina o parte frontală îndrăzneață cu linii suple și o parte posterioară distinctivă. Rezultatul final? "Cel mai bun Leon de până acum" concluzionează șeful echipei care l-a proiectat, în timp ce își îndreaptă atenția spre viitoarele modele. Acestea sunt, bineînțeles, ținute secret.