Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă şi continuă

Punctaj maxim pentru SEAT Ateca

SEAT Ateca a obţinut 5 stele Euro NCAP

09.26.2016

Martorell, 23/06/2016. - SEAT Ateca a obţinut cel mai mare punctaj la testele Euro NCAP. Primul SUV din istoria mărcii spaniole demonstrează pe deplin nivelul înalt de siguranţă pe care îl oferă şi pentru care a obţinut 5 stele. Ateca a primit o clasificare excelentă în fiecare dintre categoriile incluse în testele Euro NCAP, cu accent pe siguranţa pasagerilor adulţi, dar şi a copiilor, şi de asemenea în sistemele de protejare a pietonilor şi asistenţă pentru şofer. 

 

 

Această recunoaştere vine doar cu puţin timp înainte ca Ateca să ajungă în reţeaua de distribuţie. Ateca este primul model dintr-o ofensivă de produse noi pe care SEAT le va lansa în următoarele 18 luni. Este vorba despre 4 modele noi, printre acestea aflându-se şi un SUV crossover in 2017. În plus, clasificarea a fost obţinută într-un an în care Euro NCAP a crescut numărul testelor la care sunt supuse vehiculele şi de asemenea a ridicat standardele modului de evaluare. În acest sens, pentru a verifica nivelul protecţiei pasagerilor, au fost folosite noi şi diverse tipuri de manechine pentru teste. De asemenea, au crescut numărul, dar şi severitatea metodelor de testare.

Succesul lui SEAT Ateca în programul de testare se datorează sistemelor sale avansate de siguranţă aflate în dotarea standard, ce s-au dovedit a fi foarte eficiente. Noul model, ce a fost desenat şi dezvoltat integral în Barcelona, este dotat cu sistemul Front Assist (cu funcţie de frânare de urgenţă în oraş sau pe autostradă şi funcţie de recunoaştere a pietonilor), pe care Euro NCAP îl testează începând cu anul 2016. În plus, acest program de siguranţă evaluează de asemenea sistemul de menţinere a benzii de rulare, care este disponibil la gama SEAT Ateca.

Noul SUV de la SEAT, care este gândit să devină cel de-al treilea pilon al mărcii, alături de Ibiza şi Leon, este echipat în standard cu şapte airbag-uri, inclusiv airbag pentru genunchi şofer, centuri pretensionate şi cu limitare de sarcină pentru scaunele din faţă şi din spate. Această ultimă echipare aduce un beneficiu important pentru toate persoanele aflate in maşină, indiferent de înălţime sau greutate, garantând o fixare mai bună a centurii de siguranţă atat pentru pasagerii adulţi cât şi pentru copii.

Ateca, modelul care reprezintă debutul SEAT într-unul dintre segmentele de piaţă cu cea mai rapidă creştere din industria auto, propune de asemenea sisteme de siguranţă de excepţie, inclusiv Isofix cu Top Tether, comutare automată fază lungă / fază scurtă, monitorizare unghi mort + asistenţă la manevrele în marşarier, cameră cu vedere 360°, detector de oboseală, limitator de viteză si avertizare vizuală pentru necuplarea centurilor de siguranţă spate.