GAMA DE MODELE CREȘTE ÎN CONTINUARE

SEAT amplifică ofensiva în segmentul SUV

23.03.2017

Gama de modele a mărcii SEAT continuă să crească. Producătorul de autoturisme își va întări ofensiva de produse, începută cu Ateca, prin lansarea unui al treilea SUV, care va deveni vârful de lance al mărcii SEAT. Acest nou SUV va fi poziționat într-un segment superior SEAT-ului Ateca, care se bucură de un mare succes și va fi disponibil atât într-o versiune cu 5 locuri, cât și una cu 7 locuri, urmând sa ajungă în showroomuri în 2018.

Noul SUV va fi poziționat într-un segment superior SEAT-ului Ateca și va deveni vârful de lance al mărcii.

Până atunci, în a doua jumătate a anului acesta, SEAT va începe promovarea Arona, un crossover compact care va fi construit la Martorell pe aceeași platformă cu Ibiza. SUV-ul anunțat astăzi va fi construit la fabrica Volkswagen din Wolfsburg, permițând sinergii îmbunătățite în cadrul Grupului, prin maximizarea platformei MQB A2 deja instalată aici.

Președintele SEAT, Luca de Meo, și-a exprimat satisfacția legată de noul SUV: "Acest autoturism ne va aduce noi clienți, va îmbunătăți imaginea mărcii și va avea un impact major asupra abilității noastre de a genera marje. Va fi creat în Barcelona și produs în Germania. Producția noului SUV la Wolfsburg, în inima Grupului, va întări legăturile dintre SEAT și Volkswagen".


Noul SUV SEAT va extinde ofensiva de noi modele dincolo de 2017 și va contribui la îmbunătățirea continuă a rezultatelor financiare ale companiei în următorii ani. De altfel, anunțul a fost făcut în cadrul prezentării rezultatelor anuale ale SEAT. Compania a înregistrat cele mai bune rezultate din istoria sa, cu un profit operațional de 143 milioane de euro în 2016.