Sfaturi pentru a porni într-o călătorie

Cum să-ți încarci portbagajul mașinii pentru vacanță și să îți păstrezi calmul

01.08.2018
  • 5 idei pentru a avea un portbagaj perfect încărcat cu ajutorul filosofiei lui Marie Kondo și a inginerilor SEAT
  • Câteva recomandări care includ pregătirea unei liste cu tot ce ai nevoie, știind la ce să renunți și cum să împachetezi totul cu pricepere
  • Pentru a călători în siguranță este important să asiguri totul în interiorul mașinii și să încarci cele mai grele lucruri la baza portbagajului

Martorell, 01/08/2018.- Trei bagaje, două saltele gonflabile, un cărucior pentru copii, o umbrelă și multe jucării pentru cei mici. Acesta este bagajul tipic pe care o familie îl încarcă în mașină înainte de a pleca în vacanță. Să ai totul pregătit poate provoca o mulțime de stres pentru unii - nimeni nu vrea să lase ceva în urmă și este important să se utilizeze cât mai bine spațiul disponibil. Metoda KonMariTM, creată de Marie Kondo - un cunoscut autor al cărților despre ordine ca filozofie de viață - și inginerii SEAT își unesc forțele pentru a face față acestei provocări. Următoarele cinci recomandări te vor ajuta să îți păstrezi calmul în timp ce împachetezi:  

1. Mai puțin înseamnă mai mult: să știi ce să alegi este primul pas pentru a începe pregătirile de vacanță, conform lui Aline Lau, primul consultant KonMari certificat în Europa.
Înainte de a pleca în vacanță, o problemă majoră este să decidem ce să luăm cu noi și ce să lăsăm acasă. Pentru a rezolva acest lucru, o bună metodă este să "facem o listă și să ne imaginăm cum ne-am dori să fie vacanța perfectă pentru noi. În acest fel, vom împacheta doar lucrurile cu adevărat utile", spune expertul din Londra.

2. Sortează-le pe categorii: aranjarea în categorii a lucrurilor pe care le-ai ales este o modalitate bună de a organiza totul ușor și eficient. "Sortarea articolelor în grupuri, cum ar fi: îmbrăcămintea, accesoriile, jucăriile pentru copii sau trusa de prim ajutor, ne permite să îndeplinim cu ușurință provocarea pas cu pas ", adaugă expertul. Un exemplu este plasarea jucăriilor și a accesoriilor de plajă bine pliate în același compartiment, profitând de spațiul neutilizat.

3. Îmbrăcămintea, rulata si aranjată vertical: să-ți pregătești bagajele și să faci ca totul să se potrivească poate fi adesea ca un joc Tetris. Pentru a maximiza spațiul, ar trebui să "rulezi fiecare articol de îmbrăcăminte și să-l așezi vertical, deoarece ocupă mai puțin spațiu și poți vedea cu ușurință totul dintr-o singură privire", recomandă ea. În plus, creează "un efect vizual relaxant", adaugă ea.

4. Profită de potențialul interiorului mașinii: să păstrezi totul la locul lui nu este doar o filosofie, ci implică și multă inginerie."Când începem să planificăm un model, prioritatea noastră este de a proiecta cea mai mare capacitate de încărcare pentru a profita de fiecare colț.", explică inginerul SEAT Jordi Mora. Fiecare compartiment al mașinii este util pentru stocarea celor mai necesare articole, cum ar fi șervețele sau băuturi, astfel încât acestea să fie întotdeauna la îndemână.
Dar rețineți că, din motive de siguranță, nu ar trebui să lăsați niciodată lucrurile împrăștiate în interiorul compartimentului pentru pasageri, pe scaune sau pe raftul din spate.

5. În portbagaj, așezi la vedere bagajele pe care le vei folosi prima dată:  primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când aranjezi bagajele în mașină este să profiți de compartimentul aflat sub podea,  prezent la modele SEAT Arona. Nu uita să pui lucrurile de care ai nevoie mai întâi în cel mai accesibil loc. Și este întotdeauna mai practic să ții mânerele deasupra, astfel încât acestea să fie mai ușor de îndepărtat.
Atunci când plasați valizele, cele mai grele ar trebui să meargă întotdeauna în partea de jos și cât mai departe posibil, spune inginerul SEAT de siguranță pasivă Javier Delgado.
"Dacă nu punem lucrurile în mod corect sau în siguranță, o lovitură de frână sau o manevră bruscă le-ar putea determina să se deplaseze sau să zboare în față și să pună în pericol siguranța", explică el, "când conducem la 100 km /h brusc, un pachet de greutate de 30 kg se transformă într-un proiectil de 90 kg, înmulțind greutatea cu trei".