SEAT face echipă cu Sónar+D pentru a impulsiona inovația și creativitatea

22.05.2019
  • SEAT devine partenerul de inovații al Sónar și Sónar+D
  • Cursurile pentru specialiști Sónar+D susținute de SEAT, o nouă platformă de învățare menită să promoveze inovația și creativitatea
  • Lideri mondiali din mai multe sectoare de creativitate legate de tehnologie și inovație se vor întâlni pe durata festivalului, între 17 și 20 iulie, la Barcelona.

SEAT colaborează pentru prima dată cu Sónar, festivalul internațional de muzică, creativitate și tehnologie, care serbează ediția 26, pentru a se conecta la spiritul inovator și creativ al Barcelonei. Marca Seat devine partenerul de inovații al Sónar și Sónar+D, și va lansa noile Cursuri pentru specialiști Sónar+D susținute de SEAT, una dintre principalele noutăți ale acestui an, care se va desfășura în auditoriul SEAT din cadrul Sónar+D.

Sónar+D este un congres internațional atipic, organizat din anul 2013 la Barcelona, în cadrul festivalului Sónar. Acesta reunește artiști, specialiști în tehnologie, profesioniști din domenii creative, muzicieni, regizori, designeri, celebrități din lumea gândirii și științei, antreprenori, programatori și pasionați IT, precum și mulți alții, cu scopul de a explora modalitățile prin care creativitatea influențează și modifică prezentul, dar și sprijină conturarea unui viitor nou.

Directorul de marketing la nivel global al SEAT, Susanne Franz, a explicat faptul că "Sónar și Sónar+D sunt evenimente internaționale de referință în domeniul inovației și creativității. Acest parteneriat consolidează angajamentul SEAT de a face lucrurile altfel, lăsând tradiția la o parte, așa cum Sónar realizează mult mai mult decât un simplu festival de muzică".

Noutatea acestui an o reprezintă Cursurile pentru specialiști Sónar+D susținute de SEAT, o nouă platformă de învățare menită să impulsioneze inovația și creativitatea la nivel național și internațional. În total vor fi susținute 9 cursuri a câte 90 de minute, pe 17, 18 și 19 iulie. Subiectele dezbătute în cadrul acestor cursuri pentru specialiști se vor axa pe rolul fundamental jucat de creativitate în procesele de inovare, cu sesiuni de curs rezervate, printre altele, colaborării dintre artiști și inteligența artificială, învățării programate, interacțiunii cu roboții sau designului mediilor complexe și interactive.

Ricard Robles, cofondator și codirector Sónar, a subliniat următoarele: "Cursurile pentru specialiști Sónar+D reprezintă un proiect la care lucrăm de foarte mult timp și este cea mai importantă noutate a acestei ediții. SEAT este partenerul de tehnologie perfect pentru a pune în practică acest lucru, deoarece împărtășim aceeași viziune privind rolul esențial al persoanelor creative în abordarea provocărilor inovării. Suntem foarte bucuroși să putem dezvolta împreună acest proiect".

Cursurile pentru specialiști Sónar+D susținute de SEAT vor beneficia de acces prioritar pentru specialiștii din cadrul Sónar+D și vor putea găzdui între 50 și 80 de participanți per eveniment. De asemenea, începând din septembrie, prin intermediul paginii web Sónar+D va fi posibil accesul online la aceste cursuri.

Mobilitate urbană în ritmul muzicii
An după an, SEAT își confirmă angajamentul față de muzică și arta stradală, prin parteneriatele încheiate cu festivaluri internaționale renumite. Anul acesta, SEAT colaborează din nou cu cele mai cunoscute festivaluri urbane din lume, cum ar fi Primavera Sound, în cadrul căruia sponsorizează pentru prima dată 13 artiști hip-hop incluși în programul festivalului. Colaborează, de asemenea, cu festivalul Lollapalooza de la Paris și Berlin, precum și cu Wireless Festival de la Frankfurt. Aceste evenimente sunt recunoscute ca platforme ideale pentru promovarea pasiunii pentru muzică și artă stradală, precum și a spiritului SEAT tânăr și optimist.