SEAT ATECA FR

Exact ceea ce aşteptai

04.04.2017

Distractiv la volan, luxul și rafinamentul pe care le așteptai, plus un caracter atractiv și sportiv. Acesta este noul SEAT Ateca FR, versiunea Ateca pe care ai așteptat-o. Cea mai recentă adiție la gama Ateca va fi prezentată oficial la Salonul Auto Internațional de la Barcelona: AUTOMOBILE BARCELONA, în perioada 11 - 21 mai 2017. Marca spaniolă continuă ofensiva de produse, cea mai mare din istoria sa, care a inclus și lansarea modelului Ateca, a noului Leon și a noului Ibiza, iar, în a doua jumătate a anului, va aduce și noul SUV compact: Arona.

Echiparea FR a fost adăugată gamei Ateca existente, compusă din: Reference, Style și XCellence, fiind situată la același nivel cu echiparea XCellence, însă oferind mai multă sportivitate și dinamism. De la momentul lansării, SEAT a vândut deja peste 40.000 de unități Ateca în întreaga lume. Acest model, împreună cu succesul înregistrat de Leon, Alhambra și Ibiza, a contribuit la obținerea de către SEAT a unui profit operațional de 143 milioane de euro în 2016, cel mai mare din istoria companiei și marcând al patrulea an consecutiv de creștere a vânzărilor. 

Ateca FR se diferențiază de XCellence la exterior prin prezența siglei FR în partea frontală și posterioară. Barele longitudinale și ramele geamurilor sunt negre pentru mai multă diferențiere. La o inspecție mai atentă a părții frontale se poate observa că grila are un design specific în negru lucios, iar barele exclusive FR sunt vopsite, în partea de jos, în culoare caroseriei. Proiectoarele de ceață LED au primit, de asemenea, un design exclusiv FR.


"Ateca FR aduce un nou nivel de entuziasm primului nostru SUV. Comportamentul agil și precis oferit de Ateca este complementat de dinamism suplimentar și de distracție la volan oferit de echiparea FR prin, de exemplu: DCC și direcție progresivă
" a precizat Dr. Matthias Rabe, Vice-Președintele de Cercetare & Dezvoltare al SEAT. "Este un caracter sportiv ce potențează întreaga tehnologie de la bordul SEAT-ului Ateca."

Înainte de toate, echiparea FR se diferențiază prin jantele de 19 inchi și anvelopele 245/40R19 și prin ornamentele de pe pasajul roților și de pe praguri, vopsite în culoarea caroseriei ce includ elemente de aluminiu, ce continuă pe ambele uși. În spate, luneta este înrămată atractiv de spoilere negre și de un spoiler pentru hayon, de asemenea în culoarea caroseriei. La interior, pragurile de aluminiu cu sigla FR îți atrag imediat atenția, cum deschizi ușile din față. Sigla se regăsește și pe volanul multifuncțional, îmbracat în piele, cu inserții negre lucioase. Scaunele sport sunt standard și sunt tapițate în Alcantara® sau piele, iar pedalierul este din aluminiu. Cusăturile roșii de pe volan și scaune, atât pentru Alcantara®, cât și pentru piele, și cele de pe schimbătorul de viteze , amplifică spiritul sportiv al SEAT-ului Ateca FR. Există și detalii elegante în negru care conferă un plus de lux la interior, cum ar fi plafonul și portierele ce au un finisaj exclusiv FR. După lansarea SEAT-ului Ateca, cea mai sportivă versiune oferă ultima actualizare a tehnologiei SEAT pentru sistemele de asistență la condus și conectivitate.   

O nouă motorizare de 2.0 TSI cu 190 CP va fi disponibilă pentru gama Ateca. Versiunile FR vor fi dotate cu motorizări EU6, atât pe benzină, cât și diesel, ce vor dezvolta între 150 și 190 CP, cuplate la cutii de viteze manuale sau DSG, fiind disponibile și cu tracțiune integrală. DCC și direcție progresivă sunt, de asemenea, disponibile.

Noul SEAT Ateca FR nu va trece, în mod sigur, neobservat la Automobile Barcelona.