Un design robust și incitant

Arona obține Premiul Red Dot: Design de Produs 2018

09.04.2018

Noul SEAT Arona a primit distincția Best Product Design 2018 în cadrul prestigioasei competiții de design Red Dot Award. Această performanță subliniază designul proaspăt, dinamic și robust al SEAT-ului Arona. Designul exterior și interior, precum și multiplele opțiuni de personalizare au fost criteriile principale în alegerea SEAT-ului Arona, câștigător al Best Product Design 2018.

Încă din 1954, Red Dot Award s-a impus drept una dintre cele mai prestigioase competiții de design pe plan mondial, acordând recunoaștere internațională calității și inovației. În plus, categoria Design de Produs este cea mai însemnată dintre toate. Distincția Red Dot Award: Juriul pentru categoria Design de Produs este compus din 40 de experți din întreaga lume, cărora nu le este permis să facă parte din nicio companie de producție industrială și nici nu pot lua parte la procesul de vot al acelor produse în a căror realizare este posibil să fi fost implicați.

Red Dot Award s-a impus drept una dintre cele mai prestigioase competiții de design pe plan mondial, acordând recunoaștere internațională calității și inovației. 

Noul SEAT Arona se evidențiază, în special, datorită dimensiunilor compacte, comportamentului dinamic, ideale pentru navete urbane agile, condusul pe autostrada sau evadări la țară, dar și a siguranței ridicate, utilizării facile a tehnologiei incluse și confortului. Toate acestea ies în evidență, din prima clipă, mulțumită designului incitant.

"Suntem extrem de încântați de obținerea prestigiosului premiu de design pentru SEAT Arona. Ne-am dorit să imprimăm crossover-ului un caracter distinct, pentru viața cotidiană și pentru jungla urbană", a declarat Directorul de Design al SEAT Alejandro Mesonero-Romanos. "SEAT Arona este încă un exemplu de design proaspăt, tineresc, funcțional, aventuros și confortabil".

SEAT Arona este ușor de recunoscut ca având un design veritabil SEAT datorită farurilor Full LED triunghiulare, expresive și a luminilor de zi iconice. Partea frontală robustă a modelului Arona urmărește aceeași structură ca și Ateca, cu un look tridimensional mai pronunțat, fără a fi agresiv. De asemenea, numărul de înmatriculare de pe hayon permite un design mai robust pentru bara spate și ridică vizual autoturismul. Plafonul, precum și barele longitudinale, include linii și detalii care evocă estetica autoturismelor de teren. Include multiple elemente în comun cu noul limbaj de design vizibil la cele mai recent lansate modele SEAT, dar, fără îndoială, autoturismul are o personalitate proprie. Acest lucru este clar în interiorul care se evidențiază nu doar prin proporțiile orizontale care subliniază și conturează dimensiunea autoturismului, oferind o senzație sporită de spațiu, dar și sofisticare. A fost acordată o atenție sporită detaliilor, pentru a sublinia îmbunătățirile  aduse calității percepute a SEAT-ului Arona.

Conceptul High Console oferă consolei mai multă evidențiere, ceea ce îmbunătățește siguranța și ergonomia, datorită faptului că fiecare element este poziționat în așa fel încât șoferul să își abată foarte puțin privirea de la drum în timpul condusului. O atenție deosebită a fost acordată scaunului șoferului, astfel toate instrumentele sunt orientate către șofer. Totul este accesibil, permițând reglaje facile și siguranță îmbunătățită. Scaunele sunt mai confortabile și oferă o senzație sporită de protecție, susținând mai ferm pasagerii. Materialele, nuanțele și culorile sunt exclusive pentru noul SEAT Arona, oferind multiple posibilități de personalizare a culorilor din interior, de exemplu consola poate fi vopsită în aceeași culoare cu bordul.      

Premiul obținut este o confirmare a faptului că SEAT și-a atins obiectivul de a produce un look tineresc și proaspăt cu un design aventuros și echilibrat

În acest sens, posibilitatea de a personaliza Arona este foarte importantă. A fost identificat un trend de personalizare a autoturismelor conform personalității clienților. Din punct de vedere al culorilor, Arona este împărțită în două secțiuni: caroseria inferioară, pe de-o parte, și plafonul, stâlpul A și C pe cealaltă parte. Plafonul poate fi gri, negru, portocaliu sau aceeași culoare cu caroseria. În total există 68 de combinații coloristice. Proeminent pe stâlpul C este gravat, în caroserie, grafica X pentru a sublinia aspectul de crossover al modelului Arona. În timp ce fiecare model din gama SEAT are un caracter dinamic, versatil, tehnologic și sportiv, Arona înglobează toate aceste caracteristici, dar oferă și un interior mai spațios și o gamă mai largă de utilizare.

SEAT Arona îmbunătățește rezultatele: 25.000 de unități vândute
Sosirea SEAT-ului Arona în showroom-uri contribuie la crește cifrelor de vânzări SEAT. În mai puțin de trei luni, marca livrase deja 25.000 de unități din noului crossover. Până la sfârșitul anului, SEAT va lansa modelul Arona TGI, primul SUV din lume echipat cu un motor alimentat cu gaz natural comprimat (CNG).