Siguranță

Relaxat prin oraş

Sistemele de siguranţă ale noului SEAT Ateca au fost special dezvoltate pentru a-ţi permite să înfrunţi cotidianul sigur şi lipsit de stres, iar fiecare călătorie să se desfăşoare fără cusur. 

Porneşte Welcome Light

LED Welcome Light

Oriunde mereu binevenit

Încercarea de a găsi maşina într-o parcare mare din oraş poate fi adeseori o provocare. Dar cu luminile Welcome nu mai este aşa. Acestea proiectează pe jos, în stânga şi în dreapta maşinii, o siluetă luminoasă. Astfel căutarea în întuneric nu mai prezintă nicio problemă. 

Porneşte Welcome Light

Traffic Jam Assist

Mereu în flux

Ambuteajele şi traficul în coloană pot fi situaţii stresante. Dar nu şi cu sistemul Traffic Jam Assist*. Acesta măsoară permanent distanţă faţă de alte autovehicule şi adaptează automat viteza de deplasare în funcţie de acestea, menţinând chiar şi banda de rulare. Suplimentar, sistemul Emergency Assist intervine cu o frânare scurtă dacă după un interval de timp şoferul nu reacţionează şi autoturismul din faţă se apropie prea mult.

*Doar cu DSG

Cruise Control Adaptiv (ACC)

Fii una cu oraşul

Cu ajutorul unui radar integrat în grila radiator a SEAT-ului Ateca, sistemul de Cruise Control Adaptiv (ACC) măsoară distanţa, direcţia şi viteza autovehiculelor din faţa ta. În felul acesta adaptează sistemul automat viteza de rulare, pentru a păstra mereu o distanţă optimă de siguranţă. Simplu şi sigur.

Tehnologie LED

Luminile metropolei

Înseninează-ţi ziua şi starea de spirit cu noul SEAT Ateca şi tehnologiile moderne de iluminare cu faruri Full LED. 

Schimbă lumina
Funcții suplimentare*

Pachet Drive Assist

Lane Assist

Sistemul Lane Assist poate preveni o cauză frecventă a accidentelor, prin recunoaşterea marcajelor de pe carosabil. Când acesta detectează că ai depăşit, neintenţionat, banda de circulaţie, emite un semnal acustic şi vizual şi virează uşor înapoi.

Asistenţă la faza lungă

Sistemul de asistenţă la faza lungă reacţionează la condiţiile diferite de luminozitate şi iluminează optim carosabilul adaptând atât intensitatea, cât şi distanţa. Acesta preia pentru tine schimbarea fazelor, astfel încât traficul de pe sensul opus nu va fi orbit. În felul acesta nu mai trebuie să comuţi manual între faza lungă şi faza scurtă. 

Recunoașterea semnelor de circulație

Această dotare practică utilizează o cameră video pentru a recunoaşte semnele de circulaţie, care apoi sunt afişate pe display. În felul acesta ai mereu totul la vedere.

Blind-Spot-Sensor

Mereu totul la vedere

Cu sistemul practic de asistență la unghiul mort schimbarea benzilor devine mai relaxantă. Un semnal optic în oglinda retrovizoare te atenționează dacă un autovehicul se apropie în unghiul tău mort. Chiar şi la ieşirea cu spatele dintr-o parcare, autoturismul se opreşte automat dacă se detectează alte autovehicule sau obstacole în spatele tău.

Front assist cu detecţie pietoni*

Mereu prevăzător la drum

Cotidianul devine mai simplu când ai parte de puţin ajutor. De aceea sistemul de reglare automată a distanţei atenţionează şoferul când distanţa până la autovehiculul din faţă se micşorează. Dacă acesta nu reacţionează, sistemul Front Assist va frâna automat. Sistemul de detecţie a pietonilor recunoaşte dacă sunt pietoni pe carosabil şi acţionează automat frânele. 

Vrei să afli mai multe despre noul SEAT Ateca?

*Sistemele de asistență sunt dotări electronice suplimentare ale autoturismelor cu rolul de a ajuta șoferul în anumite situații. Aceste sisteme sunt, totuși, supuse unor limitări de natură fizică și de sistem și nu absolvă șoferul de responsabilitatea conducerii autoturismului său. Vă rugăm să vă interesați (înainte de primul drum), în manualul de utilizare, de felul în care sistemele de asistență vă ajută.