Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă şi continuă

SALONUL INTERNAŢIONAL DE LA GENEVA 2017

Premiera mondială a noului SEAT Ibiza la Geneva

03.07.2017

Creşterea vânzărilor mondiale SEAT se exprimă în continuare cu două cifre. În luna februarie, marca spaniolă a marcat un nou salt, cu livrări care au ajuns la 31.800 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 10,8% faţă de aceeaşi lună din 2016. Până în acest moment, vânzările au crescut cu 13,6%, ajungând la un total de 64.000 de unităţi.

Creşterea vânzărilor a fost extrem de solidă în majoritatea pieţelor cheie ale mărcii. În ianuarie şi februarie, Spania a fost pe primul loc la livrări, cu 14.400 autovehicule vândute (+24,5%), înaintea Germaniei, unde vânzările au crescut cu 8,9%, ajungând la 11.900 de unităţi, iar în Marea Britanie (5.600; + 9,5%). A patra cea mai mare piaţă a mărcii este Italia (3.300; +15,8%).

"Suntem extrem de mulţumiţi de evoluţia vânzărilor din primele două luni ale anului. Înregistrăm creşteri de două cifre, atât per-total ca marcă, cât şi în pieţele importante, iar cota noastră de piaţă este în continuă creştere. Cu noul SEAT Ibiza pe care îl prezentăm la Salonul de la Geneva şi cu noile modele cuprinse în ofensiva noastră de produse, suntem încrezători ca vom menţine ritmul pe tot parcursul anului" a declarat Vice-preşedintele de Marketing şi Vânzări Wayne Wayne Griffiths.

SEAT a anunţat aceste cifre la Salonul Internaţional de la Geneva, o ediţie foarte specială pentru marcă: aceasta marcând premiera mondială a celei de-a cincea generaţii de SEAT Ibiza, cel mai bine vândut model al mărcii spaniole cu peste 5,4 milioane de unităţi vândute. "SEAT traversează o perioadă de consolidare şi creştere, iar noi ne propunem să devenim una dintre cele mai dinamice organizaţii din industria noastră" declară Luca de Meo, preşedintele SEAT. "Noul SEAT Ibiza va însemna un important progres pentru marcă şi îşi propune să stabilească un punct de cotitură în segmentul său."

Mai mult decât atât, pentru că reprezintă o nouă etapă în cea mai mare ofensivă de produse din istoria mărcii SEAT. Prima a fost reprezentată de lansarea primului SUV al mărcii, Ateca, urmată de facelift-ul pentru Leon. Acum este rândul SEAT-ului Ibiza să completeze cei trei piloni ai mărcii. Mai urmează şi alte modele noi, cum ar fi crossover-ul compact, Arona. Până la sfârşitul anului, toate noile produse vor permite o creştere substanţială a acoperirii pieţelor europene. În plus, noile game includ şi noua echipare Xcellence, ca variantă alternativă pentru echiparea FR. Această nouă echipare a fost creată pentru clienţii care sunt în căutarea unui design mai sofisticat şi mai distinct, completat de echipament util şi inteligent.

Un model de referință

Cea de-a cincea generaţie SEAT Ibiza a fost dezvoltată în Barcelona şi este un pas decisiv spre viitorul mărcii SEAT. În primul rând pentru că înglobează, în premieră, cea mai nouă tehnologie a Grupului Volkswagen, platforma modulară MQB A0 (Modular Quer Baukasten), ceea ce ilustrează importanţa mărcii SEAT în cadrul Grupului Volkswagen. În al doilea rând, deoarece este dotată cu cea avansată tehnologie, dinamism spectaculos şi o creştere notabilă a spaţiului interior.

"Noul SEAT Ibiza preia ADN-ul de design SEAT şi oferă performanţe dinamice fantastice" declară Dr. Matthias Rabe, Vice-preşedintele Cercetare şi Dezvoltare a SEAT. "Cu noua platformă modulară MQB A0, SEAT-ul Ibiza se ridică la nivelul tehnologic al segmentelor superioare şi în ceea ce priveşte confortul îmbunătăţeşte spaţiul interior şi variabilitatea acestuia".

Combină eleganţa şi stilul, fără a abandona caracterul dinamic. Noul SEAT Ibiza, fără îndoială, lărgeşte baza de clienţi SEAT şi totodată îmbunătăţeşte imaginea mărcii, poziţionând-o mai aspiraţională, datorită calităţilor sale, cu un design închegat şi puternic, ce asigură că maşina stă perfect pe şosea.

Pentru a sumariza, noul SEAT Ibiza oferă calitate regăsită la segmentele superioare şi se adresează nu doar clienţilor care ştiu ce îşi doresc şi trăiesc cu un spirit tineresc şi dinamic, dar şi celor care caută o amprentă mai sofisticată, care îşi doresc cea mai nouă şi avansată tehnologie disponibilă pentru a găsi soluţii simple în viaţa lor cotidiană. 

Cel mai puternic SEAT Leon CUPRA din toate timpurile

Leon CUPRACER Evo 17 şi noul SEAT Leon CUPRA cu 300 CP au ocazia de a străluci la Salonul Auto de la Geneva.

Cel mai rapid model de stradă produs de marca spaniolă, noul SEAT Leon CUPRA, este, de asemenea, prezent la standul SEAT. Deşi toată lumea va vorbi despre cei 300 CP şi cuplul maxim de 380 Nm sau despre sprintul până la 100 km/h în 4,9 secunde, este demn de precizat că Leon CUPRA va dispune şi de sistemul de tractiune integrală 4Drive pe modelul de familie ST, cuplată la o cutie automată cu dublu-ambreaj DSG. Aceste îmbunătăţiri evidente la capitolul putere, cuplu şi livrarea puterii demonstrează un pas înainte clar la capitolul performanţă, ce vine la pachet cu tehnologia de siguranţă, conectivitate şi multimedia disponibilă pe toată gama Leon.   

Împreună cu Leon-ul CUPRA de 300 CP, va fi expus şi un model spectaculos în gri mat, cu fibră de carbon la interior şi detalii estetice în culoarea cuprului, atât la exterior, cât şi la interior. Bineînţeles este vorba de noul SEAT Leon CUPRACER Evo 17, versiunea de competiţie destinată TCR International Series. Disponibil în două versiuni - una cu cutie automata DSG şi cealaltă cu cutie manuală secvenţială - noul Leon CUPRACER Evo 17 este echipat cu acelaşi propulsor ca şi versiunea de stradă, dar va dezvolta 350 CP (cu 20 CP mai mult faţă de versiunea din 2016)  şi un cuplu de 420 Nm.