SIGURANŢĂ

O INVESTIŢIE SIGURĂ

Siguranţa familiei tale este prioritară. De aici am început dezvoltarea SEAT-ului Leon: cu cele mai moderne tehnologii de siguranţă, te protejează pe tine şi persoanele dragi ţie în orice situaţie şi la fiecare călătorie. Suntem convinşi că vei putea conduce relaxat.

RECUNOAŞTEREA SEMNELOR DE CIRCULAŢIE

Mereu totul la vedere

Această dotare practică utilizează o cameră video pentru a recunoaşte semnele de circulaţie, care apoi sunt afişate pe display. În felul acesta ai mereu totul la vedere.

DETECTOR DE OBOSEALĂ

Atenționare importantă

Detectorul de oboseală determină pe baza mișcărilor volanului dacă șoferul este prea obosit. Când recunoaște un șofer somnoros, sistemul emite un semnal de atenționare și recomandă o pauză.

LANE ASSIST

Pe traiectoria corectă

Sistemul Lane Assist poate preveni o cauză frecventă a accidentelor, prin recunoaşterea marcajelor de pe carosabil. Când acesta detectează că ai depăşit, neintenţionat, banda de circulaţie, emite un semnal acustic şi vizual şi virează uşor înapoi. Este un fel de înger păzitor hightech.

ASISTENŢĂ LA FAZA LUNGĂ

Siguranţă în lumina potrivită

Sistemul de asistenţă la faza lungă reacţionează la condiţiile diferite de luminozitate şi iluminează optim carosabilul adaptând atât intensitatea, cât şi distanţa. Acesta preia pentru tine schimbarea fazelor, astfel încât traficul de pe sensul opus nu va fi orbit. În felul acesta nu mai trebuie să comuţi manual între faza lungă şi faza scurtă. 

MAI MULTE DOTĂRI DE SIGURANŢĂ

Sigur, mai sigur

1
2
3
4
1
AIRBAGURI

În SEAT Leon cele șapte airbaguri îți dau sentimentul plăcut de a te știi mereu protejat optim. Beneficiezi de: două airbaguri frontale și laterale pentru șofer și pasagerul din dreapta, un airbag-genunchi pentru şofer, precum și două airbaguri cap față și spate.

 

2
ISOFIX

SEAT-ul Leon este prevăzut cu sistemul de prindere al scaunelor pentru copii ISOFIX, ce permite montarea rapidă și sigură a două scaune pentru copii pe bancheta din spate. Astfel, sunt cei mici protejați optim. 

3
SENZOR PRESIUNE PNEURI

O pană de cauciuc poate fi o surpriză neplăcută, de aceea senzorul monitorizează presiunea în anvelope şi te informeză despre orice deteriorare. Astfel poţi nu doar preveni o pană, ci şi economisi combustibil.

4
CRUISE CONTROL ADAPTIV

Cu ajutorul unui radar integrat în grila radiator a SEAT-ului Leon, sistemul de Cruise Control Adaptiv (ACC) măsoară distanţa, direcţia şi viteza autovehiculelor din faţa ta. În felul acesta adaptează sistemul automat viteza de rulare, pentru a păstra mereu o distanţă optimă de siguranţă. Simplu şi sigur.

EURO NCAP

Siguranţă la cote maxime

5 stele Euro-NCAP nu sunt la îndemâna oricărui autoturism. Pentru a le obţine, SEAT-ul Leon a trebuit să îşi dovedească siguranţa în testele solicitante, obţinând punctaje maxime. Un autoturism care te protejează pe tine şi pasagerii tăi, cum puţine altele o pot face, ne face să ne simţim puţin mândri.