SIGURANŢĂ

În siguranţă pe teren accidentat

Mâinile pe volan şi atenţia la drumul ce se aşterne în faţa ta, de restul se ocupă SEAT-ul Leon X-PERIENCE cu dotările sale cuprinzătoare de asistenţă şi siguranţă, dezvoltate pentru a proteja optim toţi pasagerii. Astfel, fiecare călătorie este cu siguranţă o aventură!

RECUNOAŞTEREA SEMNELOR DE CIRCULAŢIE

Mereu totul la vedere

Această dotare practică utilizează o cameră video pentru a recunoaşte semnele de circulaţie, care apoi sunt afişate pe display. În felul acesta ai mereu totul la vedere.

LANE ASSIST

Nu mai devia de la drum

Sistemul Lane Assist poate preveni o cauză frecventă a accidentelor, prin recunoaşterea marcajelor de pe carosabil. Când acesta detectează că ai depăşit, neintenţionat, banda de circulaţie, emite un semnal acustic şi vizual şi virează uşor înapoi. Este un fel de înger păzitor hightech.

DETECTOR DE OBOSEALĂ

Adormit?

Detectorul de oboseală determină pe baza mișcărilor volanului dacă șoferul este prea obosit. Când recunoaște un șofer somnoros, sistemul emite un semnal de atenționare și recomandă o pauză.

SISTEM DE FRÂNARE MULTICOLIZIUNE

O a doua şansă

Dacă se ajunge totuși la un accident, se activează sistemul de frânare multicoliziune. Acesta oprește automat SEAT-ul Leon X-PERIENCE pentru a preveni eventuale coliziuni secundare cu alte obstacole sau alte autovehicule.

FRONT ASSIST

Previne pericolele

Cu sistemul de monitorizare a traficului "Front Assist" te ferești de coliziuni și păstrezi mereu controlul. Acesta te ajută când SEAT-ul tău se află într-o situație critică.  Semnale vizuale și acustice previn accidentele și contribuie nu doar la siguranța ta, ci și a SEAT-ului tău și a celorlalți participanți la trafic.

ASISTENŢĂ LA FAZA LUNGĂ

Siguranţă în lumina potrivită

Sistemul de asistenţă la faza lungă reacţionează la condiţiile diferite de luminozitate şi iluminează optim carosabilul adaptând atât intensitatea, cât şi distanţa. Acesta preia pentru tine schimbarea fazelor, astfel încât traficul de pe sensul opus nu va fi orbit. În felul acesta nu mai trebuie să comuţi manual între faza lungă şi faza scurtă.