SIGURANȚĂ

Sigur e mai sigur

SEAT-ul Leon ST este pe cât de spaţios, pe atât de sigur, deci vei putea savura fiecare călătorie cu familia ta. Încă din faza de proiectare şi dezvoltare sistemele şi dotările de siguranţă au fost un punct central. Din momentul în care te urci la volan, poţi lăsa grijile în urmă, indiferent unde te duce drumul.

RECUNOAŞTEREA SEMNELOR DE CIRCULAŢIE

Mereu totul la vedere

Această dotare practică utilizează o cameră video pentru a recunoaşte semnele de circulaţie, care apoi sunt afişate pe display. În felul acesta ai mereu totul la vedere.

DETECTOR DE OBOSEALĂ

Acordă-ţi o pauză

Detectorul de oboseală determină pe baza mișcărilor volanului dacă șoferul este prea obosit. Când recunoaște un șofer somnoros, sistemul emite un semnal de atenționare și recomandă o pauză.

LANE ASSIST

Nu mai devia de la drum

Sistemul Lane Assist poate preveni o cauză frecventă a accidentelor, prin recunoaşterea marcajelor de pe carosabil. Când acesta detectează că ai depăşit, neintenţionat, banda de circulaţie, emite un semnal acustic şi vizual şi virează uşor înapoi. Este un fel de înger păzitor hightech.

CRUISE CONTROL ADAPTIV

Păstrează distanţa

Cu ajutorul unui radar integrat în grila radiator a SEAT-ului Leon ST, sistemul de Cruise Control Adaptiv (ACC) măsoară distanţa, direcţia şi viteza autovehiculelor din faţa ta. În felul acesta adaptează sistemul automat viteza de rulare, pentru a păstra mereu o distanţă optimă de siguranţă. Simplu şi sigur.

ASISTENŢĂ LA FAZA LUNGĂ

Siguranţă în lumina potrivită

Sistemul de asistenţă la faza lungă reacţionează la condiţiile diferite de luminozitate şi iluminează optim carosabilul adaptând atât intensitatea, cât şi distanţa. Acesta preia pentru tine schimbarea fazelor, astfel încât traficul de pe sensul opus nu va fi orbit. În felul acesta nu mai trebuie să comuţi manual între faza lungă şi faza scurtă. 

EXTRA

Aici poți fi sigur

AIRBAGURI

În SEAT Leon ST cele șapte airbaguri îți dau sentimentul plăcut de a te știi mereu protejat optim. Beneficiezi de: două airbaguri frontale și laterale pentru șofer și pasagerul din dreapta, un airbag-genunchi pentru şofer, precum și două airbaguri cap față și spate.

SISTEM DE FRÂNARE MULTICOLIZIUNE

Dacă se ajunge totuși la un accident, se activează sistemul de frânare multicoliziune. Acesta oprește automat SEAT-ul Leon ST pentru a preveni eventuale coliziuni secundare cu alte obstacole sau alte autovehicule.

FRONT ASSIST

Cu sistemul de monitorizare a traficului "Front Assist" te ferești de coliziuni și păstrezi mereu controlul. Acesta te ajută când SEAT-ul tău se află într-o situație critică.  Semnale vizuale și acustice previn accidentele și contribuie nu doar la siguranța ta, ci și a SEAT-ului tău și a celorlalți participanți la trafic.

EURO NCAP

Siguranţă la cote maxime

5 stele Euro-NCAP nu sunt la îndemâna oricărui autoturism. Pentru a le obţine, SEAT-ul Leon ST a trebuit să îşi dovedească siguranţa în testele solicitante, obţinând punctaje maxime. Un autoturism care te protejează pe tine şi pasagerii tăi, cum puţine altele o pot face, ne face să ne simţim puţin mândri.