SIGURANŢĂ

SIGURANŢA CA DOTARE STANDARD

Sportivul SEAT Leon SC livrează puterea de care dispune în condiții de siguranță maximă. Coupe-ul dinamic este dotat cu cele mai moderne tehnologii de siguranță, pentru a te putea bucura în voie de plăcerea condusului.

RECUNOAŞTEREA SEMNELOR DE CIRCULAŢIE

Mereu totul la vedere

Această dotare practică utilizează o cameră video pentru a recunoaşte semnele de circulaţie, care apoi sunt afişate pe display. În felul acesta ai mereu totul la vedere.

TESTAT ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

Peste medie la sub zero grade

Inginerii SEAT au testat SEAT-ul Leon SC în condiţii de iarnă şi alte condiţii extreme pentru a vedea cum reacţionează: tracţiunea, stabilitatea, sistemul de frânare şi climatizare când sunt împinse până la limită. Testele au fost dure, dar SEAT-ul Leon SC şi-a dovedit impresionant capabilităţile.

LANE ASSIST

Ultima avertizare

Sistemul Lane Assist poate preveni o cauză frecventă a accidentelor, prin recunoaşterea marcajelor de pe carosabil. Când acesta detectează că ai depăşit, neintenţionat, banda de circulaţie, emite un semnal acustic şi vizual şi virează uşor înapoi. Este un fel de înger păzitor hightech.

DETECTOR DE OBOSEALĂ

Acordă-ţi o pauză

Detectorul de oboseală determină pe baza mișcărilor volanului dacă șoferul este prea obosit. Când recunoaște un șofer somnoros, sistemul emite un semnal de atenționare și recomandă o pauză.

CRUISE CONTROL ADAPTIV

Păstrează distanţa

Cu ajutorul unui radar integrat în grila radiator a SEAT-ului Leon SC, sistemul de Cruise Control Adaptiv (ACC) măsoară distanţa, direcţia şi viteza autovehiculelor din faţa ta. În felul acesta adaptează sistemul automat viteza de rulare, pentru a păstra mereu o distanţă optimă de siguranţă. Simplu şi sigur.

SISTEM DE FRÂNARE MULTICOLIZIUNE

În condiții de siguranță

Dacă se ajunge totuși la un accident, se activează sistemul de frânare multicoliziune. Acesta oprește automat SEAT-ul Leon SC pentru a preveni eventuale coliziuni secundare cu alte obstacole sau alte autovehicule.

ASISTENŢĂ LA FAZA LUNGĂ

Siguranţă în lumina potrivită

Sistemul de asistenţă la faza lungă reacţionează la condiţiile diferite de luminozitate şi iluminează optim carosabilul adaptând atât intensitatea, cât şi distanţa. Acesta preia pentru tine schimbarea fazelor, astfel încât traficul de pe sensul opus nu va fi orbit. În felul acesta nu mai trebuie să comuţi manual între faza lungă şi faza scurtă.