SIGURANŢĂ

Multă distracţie în siguranţă

Putere maximă obligă la siguranţă maximă. Cine eliberează SEAT-ul Leon CUPRA pe șosea trebuie să fie sigur că îl poate controla. Numeroasele sisteme de siguranță activă și pasivă îți permit să trăiești pasiunea la volan perfect asistat și în completă siguranță. 

FRONT ASSIST

Oprire mai rapidă

Când autovehiculul din faţa ta încetineşte brusc, sistemul automat de măsurare a vitezei recunoaşte acest lucru şi eşti atenţionat în timp util. Concomitent, asistenul la frânare devine mai sensibil, iar dacă frânarea ta nu este suficient de puternică, sistemul va creşte forţa de frânare până la pragul necesar.

ASISTENŢĂ LA FAZA LUNGĂ

Siguranţă în lumina potrivită

Sistemul de asistenţă la faza lungă reacţionează la condiţiile diferite de luminozitate şi iluminează optim carosabilul adaptând atât intensitatea, cât şi distanţa. Acesta preia pentru tine schimbarea fazelor, astfel încât traficul de pe sensul opus nu va fi orbit. În felul acesta nu mai trebuie să comuţi manual între faza lungă şi faza scurtă. 

LANE ASSIST

Pe traiectoria corectă

Sistemul Lane Assist poate preveni o cauză frecventă a accidentelor, prin recunoaşterea marcajelor de pe carosabil. Când acesta detectează că ai depăşit, neintenţionat, banda de circulaţie, emite un semnal acustic şi vizual şi virează uşor înapoi. Este un fel de înger păzitor hightech.

CRUISE CONTROL ADAPTIV ACC

Păstrează distanţa

Cu ajutorul unui radar integrat în grila radiator a SEAT-ului Leon CUPRA, sistemul de Cruise Control Adaptiv (ACC) măsoară distanţa, direcţia şi viteza autovehiculelor din faţa ta. În felul acesta adaptează sistemul automat viteza de rulare, pentru a păstra mereu o distanţă optimă de siguranţă. Simplu şi sigur.

PROGRAM ELECTRONIC DE STABILITATE ESP

Totul sub control

Programul electronic de stabilitate ESP împiedică deraparea roţilor în situaţii critice cum ar fi pericol de derapaj la viteză prea mare, carosabil ud sau îngheţat sau manevre de virare brușce. Astfel, sistemul oferă mai multă stabilitate pe aproape orice suprafață. Dacă îl folosești este decizia ta, sistemul fiind simplu de dezactivat.

DETECTOR DE OBOSEALĂ

Acordă-ţi o pauză

Detectorul de oboseală determină pe baza mișcărilor volanului dacă șoferul este prea obosit. Când recunoaște un șofer somnoros, sistemul emite un semnal de atenționare și recomandă o pauză.

SISTEM DE FRÂNARE MULTICOLIZIUNE

Reacţia corectă

Dacă se ajunge totuși la un accident, se activează sistemul de frânare multicoliziune. Acesta oprește automat SEAT-ul Leon CUPRA pentru a preveni eventuale coliziuni secundare cu alte obstacole sau alte autovehicule.